BrikWars se vrací v definitivní verzi. Oprašte své Lego, bitva všemožných panáčků začíná!
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

BrikWars se vrací v definitivní verzi. Oprašte své Lego, bitva všemožných panáčků začíná!

11. 5. 2023 9:26 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Pokud se vám doma povalují různé stavebnice, ať už je to Lego, Duplo nebo cokoliv jiného, jistě jste někdy pořádali opulentní souboje, ve kterých si to mohl na férovku rozdat kdokoliv s kýmkoliv a kdekoliv. Meze se většinou kladly pouze fantazii, případně vaší peněžence (pokud jste chtěli jít licencovanou cestou). A jestli to děláte dodnes, můžete díky BrikWars tomu všemu zápolení vnuknout nějakou „štábní kulturu“.

Tento wargamingový projekt je na světě už od roku 1995 a jedná se o duchovního nástupce LEGO Wars. Jeho autorem je Mike Rayhawk, který skrze soubor pravidel a různých dodatečných pomocníků vytvořil systém umožňující proti sobě postavit hrdiny vašich oblíbených stavebnic. Tento koncept přirozeně nabízí poněkud odlehčenější zážitek než jiné, vážnější tituly tohoto žánru, což je zároveň součástí jeho kouzla.

Po letech výskytu na internetu se BrikWars konečně dočká oficiální péče. Rayhawk se totiž spojil s vydavatelstvím Modiphius Entertainment, které během léta vydá upravenou verzi, a to rovnou ve fyzickém vydání s tvrdými deskami. Varianta přinese mnoho změn a má jít o „definitivně definitivní edici“. Zkušení hráči si všimnou výrazných balančních úprav na základě zpětné vazby komunity z průběhu mnoha let, ale také přepracované vizuální stránky s dodatečnými ilustracemi.

Cena ani přesnější datum vydání zatím nejsou známé. Z hlediska příběhu je ale jisté, že se pustíte do záchrany umírajícího BrikVersu, který ohrožuje zlo největší – mír. Jeho zavládnutí jednoduše nelze dopustit, takže proti sobě musíte poštvat jednotlivé členy stavebnicové armády, kteří se vydají do explozivních soubojů přesně podle jejich běžného stylu života.

Nejnovější články