Vyprávěcí RPG Bloodpunk se odehrává ve světě, kde úplně všechno pohání krev
Novinka zdroj: Foto: Dream Realm Storytellers

Vyprávěcí RPG Bloodpunk se odehrává ve světě, kde úplně všechno pohání krev

21. 5. 2022 18:00 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Před časem jsem tu na Games.cz hořekoval nad tím, kolik indie vyprávěcích RPG se dnes ani neobtěžuje vymýšlet vlastní systémy a prostě jen přebírají provařený 5e engine aktuální edice Dungeons & Dragons. A teď bych si rád vyzvedl svou trofej pro největšího pokrytce dne, protože na Kickstarter dorazil Bloodpunk a mně se v kapse místo kudly otvírá peněženka.

Bloodpunk TTRPG zdroj: Foto: Dream Realm Storytellers

Bloodpunk od Dream Realm Storytellers je další z řady kickstarterových TTRPG projektů založených na principu „vezmeme DnD a přebarvíme ho na bleděmodro“ a jako takový by mi měl být už od pohledu nesympatický. Jenže Bloodpunk taky vypadá, jako kdybyste vzali Dishonored a napumpovali ho Bloodbornem až po špici pavího péra na klobouku. A to já teda zase můžu.

Bloodpunk je gotický horor stylizovaný do viktoriánské éry, v jehož světě krev pohání všechno od lokomotiv po zeppeliny, od palných zbraní po magické artefakty. Obyčejní lidé v něm slouží jako dojné krávy pro ukojení potřeb upírské šlechty. A co čert nechtěl, právě za ten utlačovaný lidský dobytek budou hráči hrát. K čemuž jim samozřejmě pomůže kopa nových předmětů, ras, archetypů a dalších náležitostí enginu páté edice D&D, vše tentokrát přebarveno nikoli na bleděmodrou, ale karmínově krvavou.

Kampaň financuje vydání dvou knih. Jednou je základní „setting book“, která popisuje herní svět Tolie z širší perspektivy, druhou pak kampaň pro 1. až 7. úroveň Heritage of the Damned, ve které se hráči ujmou na smrt odsouzených postav připravených svrhnout upíří establishment.

Ceny se pohybují ve standardním rozpětí mezi 20 a 80 dolary, a pokud nemáte hluboko do kapsy, za nejvyšší stodolarový příspěvek dostanete i GM Screen a balíček map pro soubojové střety, to všechno v krabici hodné nějakého pěkného místa na poličce.

Turečtí Dream Realm Storytellers už mají pod opaskem čtyři úspěšné kampaně (vesměs další konverze DnD 5e) a i Bloodpunk se dávno vyšplhal vysoko nad původně požadovanou hranici. O vydání hry tedy prakticky není pochyb, teď už jen autorům držme palce, ať to dotáhnou do konce zdárně a výsledný krvavý koktejl zvládne hráče pořádně namlsat. Pokud máte zájem se na kampani podílet, račte zde.

Nejnovější články