Vydavatel Critical Role ohlašuje novou deskovku a dvě RPGéčka
Novinka zdroj: Darrington Press

Vydavatel Critical Role ohlašuje novou deskovku a dvě RPGéčka

26. 4. 2023 12:41 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Darrington Press, vydavatel proslulý především díky publikování produktů spojených s webovou D&D sérií Critical Role (nebo třeba taky čerstvě vydané duelovce Till the Last Gasp, o které jsme psali zde), pustil minulý týden na internety osmiminutové video, ve kterém ohlásil své nadcházející projekty pro rok 2023.

Tedy, říkám ohlásil, ale ve skutečnosti to za něj udělali legendární game master Matt Mercer a Mica Burtonová, jejichž prezentační styl (a celkově to, jak moc jste do Critical Role a lidí kolem jeho produkce zapálení) bude nejspíš rozhodujícím faktorem stran toho, jestli to video zvládnete dokoukat do konce.

Pokud vám ale záměrné přehrávání moderátorů nebude po chuti, neteskněte, já vám to klidně převyprávím bez obličejových grimas a měnění hlasů. Ve finále je videjko na konkrétní informace o něco skoupější, než bych rád, ale aspoň z něj tušíme, co můžeme od Darrington Press v tomhle roce vyhlížet.

Queen by Midnight zdroj: Darrington Press

Jako první Mercer s Burtonovou představili deskovku Queen by Midnight, karetní deck-buildingové battle royale, ve které si hráči navzájem půjdou po krku jako… princezny? Bojující o titul Královny půlnoci? Oukej! Grafická stránka vypadá krásně a k žánru se skvěle hodí. Model hodinové věže odpočítávající zbývající čas do půlnoci je cool a moment, funguje i jako dice tower, to je hnedle dvakrát tak cool. Jen o samotných mechanikách jsme se toho mnoho nedozvěděli. Inu, jak se bude blížit vydání „koncem léta”, jistě se toho doslechneme víc.

O poznání kratší čas uvaděči věnovali dvěma chystaným TTRPG projektům. Prvním z nich je Illuminated Worlds běžící na d6kovém systému (rýpal ve mně by se rád zeptal, na kterém, ale co už) a zaměřený na hry s kratšími příběhovými oblouky. Hratelný by měl být prakticky v jakémkoli žánru, takže zřejmě půjde o settingově agnostickou hru. 

Druhým RPG projektem je Daggerheart, a protože je stále ještě ve vývoji, tak toho o něm víme ještě méně. Má jít o fresh fantasy RPG hru zaměřenou na delší kampaně a… to je aktuálně všechno. Co přesně si pod slovem fresh máme představit, to si sám nejsem jistý. Když nic jiného, Matt vypadá, že z něj má velkou radost. 

Informací to věru není moc, ale všechny tři hry mají být dostupné hráčům (ať už v hotové, nebo beta podobě) na letošním GenConu, takže přinejmenším tou dobou (konec srpna) bychom se konečně mohli dozvědět bližší informace. 

A kromě toho je tu ještě pár detailů pro ty, kteří tvorbu Darrington Press sledují dlouhodobě: Critical Role Adventures se odkládají na neurčito, Syndicult je stále ve vývoji, ale ten se zřejmě protáhne na rovněž neurčenou dobu a Guardians of Matrimonia, hra o plánování svateb, jejíž prototyp si mohli poprvé zahrát hosti na veselce Matta Mercera a Marishy Ray, by měla s trochou štěstí dorazit začátkem příštího roku. 

Nejnovější články