The Düngeonmeister Cookbook – kuchařka pro hladové game mastery

15. 10. 2022 14:29 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Na běžném RPG sezení musí hráči čelit mnoha výzvám. Ohavné bestie, zapeklité rébusy, nehostinné cesty a trýznivá dilemata… Ale žádná hrozba nepředstavuje pro RPGéčkovou sešnu takové nebezpečí, jako zvuk kručícího žaludku. 

Hladoví hráči jsou mizerní hráči a hladoví game masteři jsou obzvláště mizerní vypravěči a zásobování je nezbytnou součástí RPGéčkové logistiky. A pokud máte dojem, že vaše stravovací návyky při hraní poněkud strádají, možná byste se mohli podívat na The Düngeonmeister Cookbook: Kuchařku pro hráče, kteří by svou skupinku rádi překvapili nějakými tématickými recepty. 

The Düngeonmeister Cookbook je částečně elaborátní vtípek (podobně jako další knihy z pera jednoho z autorské dvojice), částečně regulérní kuchařka plná zábavných – a doufejme, že i chutných – receptů s D&Dčkovou vizáží. Všech 75 pokrmů, od hlavních chodů po dezerty, je nějakým způsobem načančáno tak, aby okamžitě zapadly do high fantasy seance. 

81ygcdmlprl zdroj: Xzone

Já se tedy přiznám, že po vzoru obálky bych svoje burgery asi nožem neprobodával (poškrábal bych si talíře!), ale hej, těmi Tieflingovskými cupcaky mě můžete krmit celý den a Mimicovské sušenky ze mě vyrazily přesně to pobavené uchechtnutí, o které autorům počítám šlo. 

Kniha vyšla v dubnu tohoto roku a je nyní dostupná i u českých distributorů. Pozor ale, stále jde o anglickou verzi knihy, která jednak využívá amerických měr a vah (tedy stupně Fahrenheita a hrnky a lžičky na měření objemu), druhak se může místy spoléhat na dostupnost ingrediencí, které jsou typické spíše pro americký trh, jako specifické těstové mixy konkrétních značek z opačné strany Atlantiku. Je tedy otázkou, nakolik užitečná bude tahle kuchařka českým začátečníkům. Pokud ale nestojíte u plotny poprvé, tyhle detaily vám nejspíš nezabrání v ukuchtění pravé hobití druhé snídaně. 

Protože ano, najdete tu i recept na pravou hobití druhou snídani. 

(Je to grilovaný hermelín.)

Nejnovější články