RPG Vaesen dostalo nové příběhové rozšíření a možnost hrát sólo
Novinka zdroj: Free League

RPG Vaesen dostalo nové příběhové rozšíření a možnost hrát sólo

6. 11. 2023 13:01 | RPG | autor: Michal Krupička |

O Vaesenu jsme toho už napsali hodně. Pokud tenhle severský horor neznáte, rovnou vás odkážu na Pavlovu recenzi a můžeme jet bez zpomalení dál. První oznámení je pro všechny, komu chybí kamarádi nebo alespoň vypravěč. Free League totiž vydalo pravidla pro sólové hraní.

Hru si tedy můžete zahrát sami nebo se skupinou kamarádů, kdy ale nikdo z nich nepovede příběh, všichni budou v roli herních postav. Navíc je samotná příručka doslova za hubičku. PDF sólo pravidel s názvem Vaesen – Solo Rules stojí na Drivethru jen 69 korun a koupit je můžete už teď.

Dále je tu tradičnější, mnohem větší rozšíření nazvané The Lost Mountain Saga, které vás vezme v pěti kapitolách na výpravu na sever Švédska. Podíváte se do hornického města, na univerzitu i na ostrov a třeba v průběhu oslav jara. Vše nakonec může vyvrcholit u hory, která je ostatně už v názvu. Tohle rozšíření je výjimečné tím, že vychází ze stejnojmenné rozhlasové hry z pera herečky Ellinor DiLorenzo, které během jeho vysílání ho poslouchalo přes 200 000 posluchačů.

Tajemná výprava plná Švédské mytologie a lidových povídaček byla pro potřeby pravidel rozšířená a doplněná o upravená pravidla. Už teď ji můžete koupit třeba v oficiálním obchodě vydavatelství, kde příručka stojí 830 korun a jako vždy k ní dostanete i PDF. Poštovné vychází na dalších 350 korun.

Nejnovější články