Pusťte se do prozkoumávání alternativních vesmírů pomocí… samolepek?
Novinka zdroj: Cassi Mothwin

Pusťte se do prozkoumávání alternativních vesmírů pomocí… samolepek?

30. 11. 2022 10:13 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Já tedy nemám po ruce kompletní výčet všech RPG her, které zrovna dneska vychází, ale mohu snad celkem sebejistě říct, že žádná z nich není tak divná, jako ta, ve které provádíte polní výzkum alternativních realit pomocí magické síly samolepek. Což je důvod, proč ode mě The Sticker Game od Cassi Mothwin v kategorii Divnost konceptu získává zlatou bramboru a šerpu ze syrových makaronů.

The Sticker Game je nenáročné sólo RPG opírající se o audio nahrávky a tzv. journaling (své odpovědi, reakce a zážitky si zapisujete do deníku, protože… Inu, jde o sólo hru, ve které nemáte na koho jiného mluvit). Budete v ní hrát za zaměstnance výzkumné agentury studující alternativní dimenze, i když to asi nebude výzkum, jaký byste zrovna očekávali.

Výhody vaší nové pozice? Pracujete z domova a stačí následovat jednoduché verbální instrukce. Nevýhody? Samolepky si musíte obstarat vlastní. A hrozí nebezpečí ztráty pojmu vlastního já. K čemu samolepky, ptáte se logicky? No přece k ovlivňování elekrohmotového… uhm, radonového… pole mezi realitami, vy prosťáčci, k čemu jinému! 

The Sticker Game je absurdně komediální hrou odkazující se na taková videoherní dramata jako The Stanley Parable nebo Portal 2, ale trailer svou zneklidňující editací dává tušit, že Cassi Mothwin od svých hororových kořenů úplně neupustila. Ve hře najdete 41 nahrávek, jejichž poslech (respektive hraní hry) by měl trvat kolem dvou hodin. A na konci budete mít kromě zážitku i deníček popsaný vzpomínkami – a nádherně ozdobený všemi těmi samolepkami, které vám poslední dekádu sbíraly prach v šuplíku. 

Pokud vás tenhle absurdní koncept nalákal a rádi byste se dozvěděli víc (jako například zda a jak jej hrát bez kouzelných samolepek), můžete tak učinit na oficiálních stránkách. A počínaje dneškem si tam The Sticker Game můžete i zakoupit za $6.99. 

Nejnovější články