Po úspěchu seriálu Legend of Vox Machina se Amazon chystá na adaptaci Mighty Nein
Novinka zdroj: Critical Roll

Po úspěchu seriálu Legend of Vox Machina se Amazon chystá na adaptaci Mighty Nein

1. 2. 2023 13:26 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Pokud patříte mezi předplatitele streamovací služby Amazon Prime, máte k dispozici aktuálně vycházející druhou řadu Legend of Vox Machina: Animovaného (ač rozhodně ne dětského) seriálu založeného na první kampani věhlasné D&D show ansámblu Critical Role. A pokud si eskapády téhle bandy nesourodých dobrodruhů užíváte, pak určitě rádi uslyšíte, že Amazon teď sáhl po dalších příbězích z dílny Matta Mercera a jeho hráčů. 

Legend of Vox Machina má totiž údajně končit svou třetí sérií a Amazon na ni plánuje navázat jak jinak než adaptací Mighty Nein: Kampaně, kterou Critical Role odehráli mezi lety 2018 a 2021 poté, co sami zakončili kampaň s postavami z Vox Machiny. Odehrává se ve stejném světě nějakých dvacet let po událostí první kampaně.

K oznámení došlo skrze příjemně zimomriavkový teaser zakončený Mercerovým sametovým bručákem, který by do seriálu nadchnul i člověka streamem nepolíbeného (včetně mé maličkosti). Samozřejmostí je návrat všech sympatických hráčů lomeno herců v hlavních rolích, pročež Travis Willingham (CEO Critical Role Productions) a Sam Reigel se očekávatelně podílejí na produkci. O animaci se opět postará studio Titmouse, stejně jako v případě Vox Machiny. 

Tvorba seriálu má začít co nevidět, kromě toho ale Amazon Studios ohlásili i to, že s Critical Role navázali exkluzivní dohodu na práva k filmům a televizním projektům. To znamená, že budou mít přednostní právo adaptovat jakékoli další kampaně či série, které by si Critical Role přáli vidět na televizních obrazovkách – nebo na stříbrném plátně. Žádné takové projekty zatím oznámeny nebyly, to je ale dozajista jen otázkou času. A pokud si Amazon udrží laťku nastavenou tím, co jsme prozatím viděli z Vox Machiny, osobně nevidím důvod si na to stěžovat. 

Nejnovější články