Nová hra Coriolis: The Great Dark odsunuje Corilios: The Third Horizon na druhou kolej
Novinka zdroj: Free League

Nová hra Coriolis: The Great Dark odsunuje Corilios: The Third Horizon na druhou kolej

22. 3. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Jsi průzkumníkem v nebezpečném vesmíru. Záhadným ruinám Velké temnoty se vyhýbá většina, ale ty ne. Vyhledáváš je, noříš se do jejich temných hlubin a odhaluješ jejich tajemství. Plíseň – kataklyzmatická pohroma, která se šíří z ruin – je tvým majákem. Kde je plíseň, tam jsou artefakty. Město Lodí umírá, ale ty a tvoji kolegové průzkumníci uděláte vše, co je ve vašich silách, abyste vytvořili lepší budoucnost. Oblečte si oblek Delver, nastupte na palubu mocné Greatship a vydejte se po Slipstreamu do neznáma! Vaše krédo: prozkoumej nebo zhyň.

Takto uvádí studio Free League pokračování (nikoliv rozšíření) hry Coriolis s podtitulem The Great Dark. Které dorazilo na Kickstarteru. Expanze vás vezme do temnoty na kraji vesmíru v příbězích inspirovaných expedicemi během 19 století, hlubinným potápěním či pulpovou archeologií. Všechno se to spojí právě v expedicích po místě zvaném Lost Horizon a tajemném Městu Lodí, kde budete sbírat klíče k odhalení jeho záhad.

Právě ve Městě se stanete členy cechu průzkumníků a vydáte se plnit úkoly, které vám zajistí prestiž u frakcí, jako jsou navigátoři, strojníci nebo zahradníci, kteří odpovídají původním lodím, z nichž se město postavilo.

Kromě samotné knihy pravidel s popisem celého světa je k dispozici i krabice, která obsahuje kampaň Flowers of Algorab, jež odpoví na otázky kolem ztracené lodi Nadir. V bedně kromě dvou knih najdete, jak bývá u Free League zvykem, hromadu dalších materiálů, které vám při hraní pomůžou jak se samotnými mechanikami, tak s budováním atmosféry.

Coriolis: The Great Dark zdroj: Free League

Možná jedinou smutnou zprávou pro fanoušky původní verze je to, že s The Great Dark začíná další kapitola cesty celého systému a tvůrci zároveň s ním ukončují podporu předchozího Coriolis: The Third Horizon. Nebudou tedy už vycházet nové verze, rozšíření ani dotisky knih. Systém ale na druhou stranu vstoupí pod otevřenou licenci, takže bude na fanoušcích, zda se do něj vrátí a vytvoří nová rozšíření.

The Great Dark přináší do světa Coriolis nové prvky i unikátní atmosféru a příběhy. Osobně mě vesmírné pohádky tisíce a jedné noci tolik nelákaly, ale témata nového rozšíření ve mně vyvolávají spolu se vzhledem knih nadšení. A očividně nejsem sám, protože během prvních dní kampaně už mají tvůrci vybráno přes 10 milionů korun.

No a kolik celá ta sranda stojí? PDF základních pravidel pořídíte za 560 korun; pokud k němu budete chtít i PDF box s kampaní, stojí 1 000 korun. Fyzická verze základní knihy stojí 1 120 korun a fyzický balíček společně s kampaní 2 030 korun. Základní knihu navíc můžete pořídit ve sběratelské edici, kdy má kniha desky z černé koženky a je zdobená zlatým gravírováním, což vás vyjde na 2 030 korun, s boxem kampaně za 2 900 korun.

Poslední možnost obsahuje sběratelskou knihu, kampaň, zástěnu pro vypravěče a extra sadu kostek za 3 600 korun. Vždy je potřeba připočíst poštovné, které bude stát mezi 326 a 466 korunami v závislosti na objednané edici.

Nesmíme zapomínat ani na to, že ke každé fyzické knize v rámci kampaně dostanete zdarma i její verzi v PDF. Navíc díky úspěchu kampaně se odemyká jeden dodatečný cíl za druhým – jedná se o karty, nákresy, digitální artbook, modul pro virtuální herní platformu Alchemy či soundtrack. Knihy by měly být k dostání v březnu 2025.

Nejnovější články