Mörk Borg je připravený posednout vaši 3D tiskárnu
Novinka zdroj: Free League

Mörk Borg je připravený posednout vaši 3D tiskárnu

16. 4. 2023 11:00 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Dovol mi tři otázky, vážený čtenáři. Je tvá mysl týraná maniakálním designem heretického, artpunkového TTRPG almanachu nesoucího název Mörk Borg? Rád ve svých RPGéčkách odehráváš bitky, šarvátky, kosírny, řezačky a masakry pomocí pěkňoučkých miniatur? A tiskneš si je na vlastní 3D tiskárně?

Třikrát ano? U Nechrubelova soplu, nečekal jsem, že se tady v republice najdeme dva.

Inu, v takovém případě by ti neměla uniknout kampaň Faces Of A Dying World, která aktuálně jede na webu MyMiniFactory, jednom z nejpopulárnějších tržišť s .stl soubory pro tisknutí na 3D tiskárnách. Studio Flesh Of Gods v ní za jednotný příspěvek 40 dolarů nabízí 27 miniatur (plus řadu dalších, podle počtu odemknutých dodatečných cílů – a že jsou to místy pořádní mackové), které vám budou zpřístupněny okamžitě po odeslání částky.

Všechny figurky jsou nadesignované tak blízce ilustracím z příručky, jak je to u tak rozdivočené předlohy jenom možné, a najdete mezi nimi jak ty nejikoničtější zástupce z bestiáře, tak všechna hratelná povolání (v mužské a ženské variantě), a dokonce i několik konkrétních NPC. Pdfko s bonusovým dungeonem už je jenom miloučký bonus.

Vzhledem k tomu, že spousta backerů už má soubory k dispozici, a tedy se přirozeně dali do tisknutí, můžeme vidět, že výsledné printy vychází moc hezky. Což není zas tak velké překvapení, Flesh Of Gods obecně dělají moc dobré miniatury, ozkoušeno za vás.

Pokud máte Mörk Borg doma a vaše tiskárna hladoví po troše kyseliny ve svém resinu, doporučuji se jít na kampaň mrknout, je plná opravdu pěkných kousků. A pokud byste si rádi Mörk Borg s miniaturkami zahráli, ale do bezedné propasti jménem 3D tisk jste zatím nespadli, můžete alespoň zvážit kickstarterovou kampaň od Westfalia Publishing, ve které jsou k mání fyzické figurky. Kampaň je již sice úspěšně dovršená, ale má otevřené předobjednávky pro opožděné zájemce.

Projekt je nicméně sužován několika odklady (backerům by měly jejich figurky odejít koncem dubna, s několikaměsíčním zpožděním), takže raději dvakrát měřte, než do toho říznete.

Nejnovější články