Epická kampaň pro arabské sci-fi RPG Coriolis dostane zakončení
Novinka zdroj: Free League

Epická kampaň pro arabské sci-fi RPG Coriolis dostane zakončení

15. 11. 2022 10:42 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Někdy tu pravou hru holt potkáte v nepravý čas. Někdy je to láska na první zalistování, kdy si rozumíte na všech frontách, pravidla, svět, atmosféra, všechno do sebe krásně zaklapne a vám je jasné, že právě s tímhle RPGéčkem byste mohli být šťastní dlouhou, předlouhou řadu let. Jen kdybyste si už dávno nestihli pořídit malé kampaně se třemi jinými. 

Arabské sci-fi Coriolis od Free League mi prostě není souzeno. Miluji na něm prakticky všechno, ale zkrátka teď nejsem připravený na další vážný vztah, a Coriolis naopak rozhodně není holka na jednu herní sešnu. Pokud ale vy zrovna nějaký pevnější herní úvazek hledáte, dovolím si vás nasměrovat na své představení tohohle jedinečného orientálního scífka. A až se odtamtud vrátíte, uvažte ještě, že Free League právě oznámilo uzavření epické kampaně zvané Mercy of the Icons. 

Třetí a poslední díl nese název Wake of the Icons a samozřejmě navazuje na dva předchozí, již vydané díly (Emissary Lost a Last Cyclade). A pokud jste je nehráli, nemá smysl zde nějak plýtvat podrobnosti, ale nástin příběhu slibuje to nejepičtější, co si člověk od sci-fi žánru jen může slibovat. Třetí horizont je na pokraji válečného konfliktu a čím lepším završit celou trilogii než ohromitánským pjů pjů bum bum mezigalaktických rozměrů? Osobně mě nenapadá vůbec nic.

Spolu s oznámením Free League uvolnili Wake of the Icons k předobjednávkám. O datu vydání stránky zatím mlčí, ale v momentě předobjednání získáte .pdf aktuální betaverze scénáře. Pro ty, kdo už mají kampaň rozjetou, je to tedy příslib, že Free League zvládají kampaň zdárně dotáhnout do konce. A pro ty, kteří nad Coriolis stále uvažují (ano, hlásím se), jde o záruku, že než se ke třetímu dílu dostanou, budou ho moct mít dávno v poličce. 

Nejnovější články