Čeká nás RPG podle Assassin’s Creed
Novinka zdroj: CMON

Čeká nás RPG podle Assassin’s Creed

1. 11. 2022 14:58 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Vlastně je to trochu s podivem, že se RPG podle věhlasné asasínské videoherní značky dočkáváme až teď. Inu, trvalo to sice patnáct let, dvanáct hlavních her, sedmnáct vedlejších her, nemám-ambice-počítat-kolik komiksů a prý i nějaký film tvrdí moje HBO, ale fanoušci parkouru, bílých kapucí a herních kostek se konečně dočkali. 

Stolní RPG na motivy Assassin’s Creed si vezme pod svá nakladatelská křídla společnost CMON známá především deskovkami a nádhernými figurkami a na vývoj má dohlížet Francesco Nepitello, jeden z autorské dvojice RPG The One Ring (vyšlo u Free League), který byl v CMON nedávno povýšen na pozici šéfa oddělení duševního vlastnictví. Starter Set pro Nepitellovo The One Ring jsme dříve recenzovali a naše dojmy byly… řekněme rozpačité, takže doufejme, že Nepitello zvládne asasínský projekt ukočírovat o něco lépe, než dobrodruhování ve Středozemi.

Podle tiskové zprávy by se hráči měli ujmout rolí Potomků, kteří skrze Animus prozkoumávají vzpomínky svých asasínských předků (o hraní za templáře zatím nikde ani zmínka). Takže ne, ani v RPG se té moderní časové linky nezbavíme, ale zároveň to znamená, že budeme moci během jedné hry plynule přeskakovat mezi různými historickými obdobími. A to zní jako velice sympatický koncept. 

Stran worldbuildingu se bude RPG samozřejmě opírat o existující lore zavedený tvůrci původních videoher z Ubisoftu a tiskovka rovněž slibuje luxusně zhotovené příručky a spoustu blíže nespecifikovaného, leč dozajista kvalitního příslušenství. S takovými produkčními ambicemi je dobře, že projekt skončil právě u zavedených a zkušených CMON, takže teď nezbývá než doufat, že se povede i ta herní stránka věci. Se zahájením předprodejů se počítá na rok 2023.

Nejnovější články