Staňte se majiteli nejlepší sbírky obrazů ve hře Art Society
Novinka zdroj: Mighty Boards

Staňte se majiteli nejlepší sbírky obrazů ve hře Art Society

4. 8. 2023 15:07 | Novinka | autor: Ondřej Partl |

Studio Mighty Boards si v našich končinách můžete nejvíce spojovat se strategií Vesnička, kterou zrovna v červenci na trh uvedly Rexhry. Jestli se k nám dostane i jejich chystaná novinka Art Society, to je zatím nejasné. Určitě by to ale potěšilo všechny nadšence do umění, hlavně známých i méně známých obrazů.

Tento pravidlově velice přívětivý projekt vás postaví do role zbohatlických znalců, kteří se rozhodli postavit tu nejzajímavější sbírku obrazů vůbec. O jednotlivé malby je ale přirozeně velký zájem, proto je musíte nejdříve získat v aukční fázi skrze hraní karet z vaší ruky.

Jakmile se vám to povede, vezmete daný obraz a chytře ho umístíte na svou desku, abyste tím splnili jednotlivé podmínky a získali tak co největší množství prestiže, fungující jako forma vítězných bodů. Při pokládání se budete řídit nejen velikostí a tvarem obrazu, ale také jeho typem. Například se příliš nevyplatí vedle sebe umístit dva obrazy se stejným tématem, protože následně z nich máte nula bodů. Zajímavým mechanismem je současně postupné zvyšování bodové hodnoty obrazů v případě, že je získáte, ale hned je neumístíte. Proto je dobré balancovat mezi rychlostí a trpělivostí.

Z popisu to proto působí jako kombinace aukčního Modern Art s efektivním pokládáním dílků ve stylu Patchwork. V tomto případě se o návrh postaral Mitch Wallace, pro kterého se jedná o stolní premiéru.

Do hraní se mohou pustit 2 až 4 hráči, kteří svou partii zvládnou odehrát do jedné hodiny. S uvedením na trh se počítá v listopadu tohoto roku za doporučenou cenu pohybující se okolo 880 korun. Ještě před vydáním si titul půjde vyzkoušet na digitálních platformách Tabletop Simulator a Tabletopia.

Nejnovější články