Zahrajte si na hrdiny a padouchy v karetní hře Hero or Villain: Battle Royale
Novinka zdroj: Adrao

Zahrajte si na hrdiny a padouchy v karetní hře Hero or Villain: Battle Royale

4. 11. 2022 11:53 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Miguel Esteban vystupující pod přezdívkou Adrao napsal již několik gamebooků, z nichž několik spadá do komiksové série Hero or Villain. První z nich si můžete vyzkoušet na tomto odkazu a následně si jej lze zakoupit třeba na Steamu či Google Play. Ovšem aby tvůrce nezůstal pouze u herních knih, rozhodl se tento svět rozšířit i na pole karetních titulů.

To znamená, že aktuálně je možné podpořit vznik hry Hero or Villain: Battle Royale – The Card Game. Ta má nabídnout rychlé tempo, kdy jeden zápas by měl zabrat nějakých 10 až 15 minut, přičemž se do něj může zapojit 2 až 5 hráčů. Každý z nich si vybere jednu ze šesti dostupných postav, která nabízí své unikátní možnosti a přednosti. Následně se v jednotlivých kolech hráči snaží navzájem vyřadit ze hry, k čemuž jim dopomáhají útoky a různé schopnosti.

Aby však bylo hraní něčím okořeněné, je do něj přidán prvek náhody v podobě speciální demoliční karty. Zároveň ale také lze blafovat, díky čemuž je možné využívat sil, jimiž vaše postava běžně neoplývá. Avšak opatrně, hráči vás mohou prokouknout, což může zabolet. Každopádně jak už samotný název napovídá, výhercem se stává ten, kdo zůstane naživu jako poslední. Kompletní pravidla je možné prostudovat tady.

Tvůrce shání finance na vznik své hry na Kickstarteru a zatím to bohužel moc růžově nevypadá. V době publikování článku je vybraná pouhá třetina požadované částky, která činí chabých 3 359 amerických dolarů, tedy zhruba 83 350 korun. Hru podpořilo všeho všudy 28 lidí. Je proto otázkou, zda vůbec vznikne. Do konce kampaně sice zbývají ještě dva týdny, ale na rozdíl od hry jí chybí požadované momentum.

Pokud se ale cílovou částku nějakým zázrakem podaří vybrat, pak backeři na hru nebudou muset čekat příliš dlouho, jelikož vše je řádně ozkoušené a připravené na tisk. Proto se někteří zájemci dočkají ještě do konce tohoto roku. Přirozeně záleží na rychlosti dopravy, ale nejpozději do března 2023 by se měli dočkat úplně všichni. Mezinárodní balíček se hrou aktuálně vyjde na 31 amerických dolarů (zhruba 770 Kč), kdy klíčovou informací je, že doprava je v této ceně již zahrnuta. Nicméně musíte být připravení na VAT.

Nejnovější články