Začala nová trilogie Cestovatelé Jižního Tigridu od autorů Západního království
Novinka zdroj: Tlama Games

Začala nová trilogie Cestovatelé Jižního Tigridu od autorů Západního království

22. 12. 2022 15:35 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Cože? Vy ještě nemáte nakoupené všechny dárky a sháníte nějaké, ne-li všechny, ještě na poslední chvíli? Nevadí! Tuzemské společnosti totiž nelení ani chvíli před Štědrým dnem, kdy se jim stále daří naskladňovat další a další novinky, které s trochou snahy a s osobním odběrem ještě stihnete zídsat pod stromeček. Takže pokud budete mít ještě před velkým dnem cestu do Prahy, můžete se třeba stavit na prodejně Tlama Games, kde si lze vyzvednout novinku Cestovatelé Jižního Tigridu.

A nejedná se o novinku jen tak ledajakou. Je to totiž dílo autorské dvojice S J Macdonalda a Shema Phillipse, která má své prsty i ve vrcholné eurové sérii Západního království (Architekti, Paladinové a Vikomti), jež se těší velké oblibě a nabízí věru nemalé kvality plné zábavy. Samotní Cestovatelé jsou prvním dílem další trilogie, v níž se podíváte do Abbásovského chalífátu, a to kolem roku 820.

Zde se poté převtělíte do role cestovatelů, kartografů a astronomů, kteří mapují okolí Bagdádu a své poznatky musíte pečlivě zapisovat, abyste je mohli uložit do Domu vědění. Pokud se vám tedy povede vrátit zpět ve zdraví. Aby se vám to povedlo, tak se musíte důkladně starat o karavanu, pomocníky a samozřejmě i o své vybavení, zatímco je dobré sbírat i vliv u tří cechů. Těmito všemi úkony pak budete postupně získávat vítězné body, kdy hráč, který jich naakumuluje nejvíce, vyhrává.

Cestovatelé Jížního Tigridu celkově nabízejí velice zajímavý a docela komplexní mix různých mechanik, jako je modulární herní plán, pokládání dílků, tvoření sad, kostky, otevřený draft či trh. Všeobecně se tak jedná o hru, kterou si užijí jak sólisté, tak i parta až čtyř lidí. Z pohledu herní doby titul ukousne hodinu až dvě z vašeho drahocenného času v rámci jednoho sezení.

Jestli vás hra zajímá podrobněji, můžete navštívit její kartu, kde naleznete kompletní pravidla k prostudování. Cenovka se aktuálně pohybuje do 1 200 korun. Za tu cenu dostanete rovnou větší sběratelskou krabici s insertem. A samozřejmě v případě velkého nadšení a zájmu si můžete komponenty vylepšit kovovými mincemi a obaly na karty.

Nejnovější články