Zabraňte časoprostorové trhlině v unikátní kostkové hře Tesseract
Novinka zdroj: Smirk & Laughter Games

Zabraňte časoprostorové trhlině v unikátní kostkové hře Tesseract

1. 11. 2022 11:50 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kostky mají ve světě stolních her mnoho způsobů využití, stejně jako existuje velké množství jejich verzí. Tvůrci ze Smirk and Dagger Games se rozhodli, že je postaví do středu své unikátní chystané hry Tesseract. V ní se lidstvo nachází na pokraji zničení, jelikož na Zemi dorazila titulní kostka, která má schopnost změnit prostor a čas a hrozí vymazáním naší planety z existence. Proto musí ti největší vědci (vy) spojit své mozky dohromady, aby nalezli způsob, jak tento dimenzionální artefakt „zkrotit“.

Čeká vás tedy zhruba šedesátiminutový kooperační zážitek až pro čtyři hráče (je možné hrát i sólo), kde budete studovat a manipulovat se 64 kostkami na rotující plošině. Kostky budete postupně přesouvat do laboratoří, v nichž je lze zkoumat a upravovat jejich hodnotu. V laboratoři navíc také budete tvořit jednotlivé sady, které vám umožní přesunout jednu z kostek do zadržovací matice. Ultimátním cílem poté je, abyste do této matice přesunuli 24 dostupných unikátních kostek.

Samozřejmostí je možnost si s  ostatními hráči pomáhat, kdy k duhu vám jistě přijdou i speciální schopnosti vámi vybraného výzkumníka. Jedná se ale o závod s časem, jelikož vás tlačí postupně se tvořící trhliny. A stačí jich pouhých sedm na to, aby nastal konec naší existence. Ale protože se jedná jen o deskovku, nezdar můžete opakovat a tvůrci slibují velkou míru znovuhratelnosti.

Jestli se ke hře chcete dostat mezi prvními a dříve, než dorazí do různých obchodů, tak byste měli zamířit na Kickstarter a projekt tam podpořit. Samotný titul zde dostanete zaplacením alespoň 1 250 Kč. Také je ale možné utratit 3 220 Kč a tím získat „All-In“ balíček, v němž naleznete ještě vysloveně nádherné eloxované kovové kostky.

Samozřejmě je ale třeba připočíst dopravu, kdy u základní verze vás vyjde na 550 Kč, zatímco u kompletního balíčku na 650 Kč. A v tomto případě se nevyhnete ani neoblíbenému VATu. Na druhou stranu je dobrou zprávou, že obě úrovně vám dají přistup k bonusovým odemčeným cílům. A jelikož hra vybrala už osminásobek požadované částky, není jich málo, byť jde zatím jen o jednotky nových karet. Doručení je aktuálně mířené na červenec příštího roku. Do té doby si můžete pročíst volně dostupná pravidla v anglličtině.

Nejnovější články