Za cenu Jednoho prstenu v Magic: The Gathering byste pořídili dva nejluxusnější modely Rolls-Royce
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Za cenu Jednoho prstenu v Magic: The Gathering byste pořídili dva nejluxusnější modely Rolls-Royce

9. 6. 2023 10:40 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Kolik by museli Frodovi zaplatit, aby se vzdal prstenu a místo do Hory osudu ho vhodil do kapsy vlivného boháče? Podobnou otázku si teď můžou pokládat fanoušci Pána prstenů i Magic: The Gathering. Nejde o takovou osudovost a pravděpodobně díky prodeji karetního prstenu nepovstane žádný temný pán, ale stejně.

Karetní Jeden prsten bude totiž doopravdy vyrobený v jediném exempláři a najít ho půjde jen v anglické verzi Collectors boosterů z nové edice The Lord of the Rings: Tales of Middle-earth. Jakou cenu může taková karta z průsečíku dvojice zatraceně populárních značek mít? Aniž by ještě vyšla, její hodnota už se začíná rýsovat. Navíc je velice opodstatněné věřit, že první nástřely nejsou finální a cena ještě poroste.

Dosud nejvyšší nabídku vystřelili Dave & Adam's. Tito sběratelé, kteří se specializují na sběratelské karty, komiksy a předměty podepsané slavnými osobnostmi, nabídli tomu, kdo jim donese kartu Jednoho prstenu, rovný 1 milion dolarů, tedy přes 22 milionů korun. Jejich nabídka je navíc časově omezená, trvá jen do 17. července.

Další sběratel a hráč NFL Cassius March těsně před nimi nabídl za kartu jen polovinu ceny. To ale byla už jeho druhá nabídka. Původně ji chtěl odkoupit za 150 tisíc dolarů. Jak už jsem psal na začátku, cena rozhodně není finální a možná se vyšplhá ještě mnohem víš.

Pro Dave & Adam's to ale rozhodně není první podobná nabídka. Dříve tento rok koupili podobně unikátní kartu, která vyšla jen v jednom exempláři. Jednalo se o baseballovou kartičku, kterou koupili za 250 tisíc dolarů, tedy víc než čtvrt milionu korun. Nicméně šance získat The One Ring nepřichází zdarma. Kraj kvůli němu asi nikdo nevypálí, ale peněženku zabolí víc než u normálních edic.

Jeden booster totiž bude stát 899 korun. Přitom u jiných edic tyto boostery pořídíte za 559 korun, a to i u edic jako byl Baldur's Gate a podobné. Je v nich něco víc než v klasických sběratelských boosterech? Ne. Doslova platíte za šanci 0,00003 % otevřít kartu, která je nejdražší v dosavadní historii Magic: The Gathering. Protože Black Lotus, který si doposud držel prvenství, byl prodaný jen za polovinu právě teď nabízené ceny za Prsten.

Nicméně ve hře najdeme i „obyčejnější“ verze té samé karty. Vyskytuje se pro jistotu rovnou ve čtyřech variantách, které se liší obrázkem, celkovým vzhledem karty a tím, v jakém boosteru je můžete najít. S rozklíčováním vám pomůže následující šikovná tabulka:

Magic: The Gathering LotR Jeden prsten zdroj: Wizards of the Coast

Poněkud podivná situace panuje ještě kolem alternativní verze s promo artem, která je nedílnou součástí každého bundlu a gift bundlu. Přestože je snadno sehnatelná, už teď ji známá stránka Tcgplayer cení na v přepočtu 1 700 korun. Je to podivné hlavně proto, že tato garantovaná promo karta má srovnatelnou cenu s celým bundlem.

Cena karty s blížícím se datem vydání sice trochu klesá, ale stejně se jedná o možnost, jak si v ideálním případě zaplatit celý balík karet jediným garantovaným produktem uvnitř. Zajímavější ale bude sledovat, kam až se vyšplhá cena za onen jediný exemplář a zda se vůbec někdy dozvíme, kdo ho otevřel a kolik na něm trhnul.

Rozšíření Pán prstenů pro Magic:the Gathering vychází 23. června.

Nejnovější články