Vyšlo Jak se trollí princezny a rozšíření Archy Novy. Předobjednávky Too Many Bones již běží
Novinka zdroj: Mindok

Vyšlo Jak se trollí princezny a rozšíření Archy Novy. Předobjednávky Too Many Bones již běží

12. 12. 2023 9:46 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vánoce už jsou prakticky za dveřmi a v deskovkách se to začíná pěkně projevovat. Zatímco před pár týdny jsme nevěděli, kam dřív skočit, jak se vydavatelé předháněli v oznámeních a vydáních, tak teď už začíná průmysl utichávat, z již vydaného se pokusí vytěžit maximum a zbytek si nechá do příštího roku.

Nicméně pár opozdilců se ještě najde, takže pokud jste čekali na deskovku Jak se trollí princezny a/nebo rozšíření Vodní světy pro Archu Novu, tak to pod stromeček ještě stíháte. Zároveň se podíváme, jak je na tom česká verze kostkovky Too Many Bones.

Jak se trollí princezny

Jak se trollí princezny je strategická hra pro 2 až 4 hráče na 90 až 120 minut, která je postavená na mechanismu worker-placementu. Své trollíky budete umisťovat do své vlastní jeskyně, případně je vysílat do vesnice, kde se budou potkávat s trolly konkurenčních klanů (a dochází zde k jakési nechtěné kooperaci).

Všechno to děláte proto, abyste se vetřeli do přízně trollího krále – řečí hráčů vyhráli na počet vítězných bodů. Hru Jak se trollí princezny v překladu od TLAMA games sežene za cca 1 500 korun.

Archa Nova: Vodní světy

zdroj: Mindok

Mezitím se Mindoku podařilo dostat na sklad očekávané rozšíření Vodní světy pro vynikající, kartami řízenou strategii Archa Nova, v níž si budujete vlastní zoo. Vodní světy toho dělají poměrně hodně, předně logicky přidávají vodní zvířata s akvárii a nádržemi.

Ale kromě toho je tu nová univerzita, další žetony bonusů, hromada karet i dřevěné figurky. Zajímavě zní také nové karty akcí, které do partie vnesou asymetrii a každý hráč tak bude mít trochu jiné možnosti. Rozšíření Vodní světy seženete do 800 korun.

Too Many Bones

No a na konec ještě připomeňme, že se v pátek rozeběhly předobjednávky české verze opěvované hry Too Many Bones, která na první pohled zaujme materiálem, kdy se místo kartonu používá neopren a pokerové žetony. Ve hře je také úctyhodných 136 kostek, s jejichž pomocí si rozvíjíte svého hrdinu.

Před spuštěním předobjednávek jsme ještě neznali ceny, ale teď už víme, že základní hra vás vyjde na 3 600 korun, rozšíření s novými postavami Ghillie a Tink je každé za 750, stejně jako upgrade žetonů zdraví na prémiové pokerové žetony. Neoprenová mapa dobrodružství je za 420 korun a konečně je možnost koupit i vše najednou za 5 999 korun (a vše je v rámci předobjednávek levnější).

Předobjednávky v tomto případě neznamenají, že by vydání hry bylo zaručené. Vydavatelství Fox in the Box jimi zjišťuje zájem a potřebuje získat 300 závazků, aby se český překlad stal skutečností. V době psaní této novinky je „kampaň“ se svými 165 předobjednávkami zhruba v polovině. Na vytvoření zbylých 185 předobjednávek je čas do 13. ledna.

Nejnovější články