Vyšli Horníci impéria – engine-building ve světě Settlers: Zrod impéria
Novinka zdroj: Portal Games

Vyšli Horníci impéria – engine-building ve světě Settlers: Zrod impéria

26. 1. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Že bychom tu měli nový trend her s hutnickou tematikou? Po Kutné Hoře: Městu stříbra se o vaši pozornost hlásí Horníci impéria od Portalu a Blackfiru. V tomto případě jde přece jen o přístupnější hru, v níž si budete tvořit vlastní důlní šachty a postupně tak provádět silnější a zajímavější akce v rámci mechanismu engine-building.

Jádrem hry je pyramidovité přikládání karet znázorňující postupné rozšiřování vašich dolů, přičemž od nově přiložené karty se vydáte po cestičce vzhůru k dennímu světlu a spustíte schopnosti dříve položených karet.

Pokud vás zajímá víc o celém systému a o tom, jak vznikal, určitě si přečtete námi počeštěný vývojářský deníček designéra Tima Armstronga a jakmile seznáte, že Horníky impéria musíte mít doma, tak už na nic nemusíte čekat – to oni čekají na vás v obchodech.

Jedna partie vám zabere do hodinky, můžete hrát až v pěti i sólo. Vydavatelství Blackfire spolu s tím přeložilo dvě tematické sólové varianty (Halloween a Vánoce), které si můžete zdarma stáhnout na stránce hry.

Nejnovější články