Vyšla středověká detektivka Mortum, strategie Velká čínská zeď a dětská hra Ovečky Hop!
Novinka zdroj: Rexhry

Vyšla středověká detektivka Mortum, strategie Velká čínská zeď a dětská hra Ovečky Hop!

26. 5. 2023 16:29 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ještě než se všichni rozprchneme za víkendovým odpočinkem a zábavou, podívejme se, jaké další lokalizované hry dorazily do českých obchodů. Ať případně ještě stihnete změnit víkendové plány…

Středověkým detektivem

Vydavatelství Rexhry potěší svým nejnovějším přírůstkem všechny příznivce detektivek. Mortum: Středověká detektivka – jak už název napovídá – vás zavede do temného středověku, kde budete pátrat po ztracených agentech.

Silně příběhová hra plná textu obsahuje tři scénáře, v nichž bude záležet na vašich volbách. Můžete například zastrašovat postavy, aby vydaly svá tajemství, ale dost možná se vám to později vrátí… Zároveň je dobré všímat si skrytých detailů prostým okem.

Budovatelem přebujelých plotů a hrdinným atentátníkem

Pokud si libujete spíš v přísných strategických hrách z ranku eurovek a zároveň vám není proti srsti trocha té historie, pak by vás mohla zaujmout deskovka Velká čínská zeď od vydavatelství Albi. Jak zase tento název napovídá, ve hře budete coby klany staré Číny budovat majestátní opevnění, aby země odolala nájezdníkům. Hra obsahuje kooperativní prvky, když se všichni podílejí na stavbě zdi, ale vyhrát může jenom jeden.

Kromě toho už můžete vyrazit do obchodu pro další malou krabičku ze série Únikovka. Tentokrát si v jediném balíčku karet plném rébusů připomenete historickou událost, která vešla do dějin jako Operace Anthropoid. Řeč je o atentátu na Reinharda Heydricha, ke kterému došlo v roce 1942.

Ovečkou a designérem domů

A do třetice všeho dobrého tu máme ještě dvě novinky od vydavatelství Blackfire. Právě dnes vychází nová logická hra pro děti Ovečky Hop!, v níž hráči spolupracují na sehnání ovcí do ovčince. V cestě jim stojí různé překážky a ohrožují je vlci.

Zároveň se příští pátek, tedy 2. června můžete těšit na vydání rozšíření Slunečnicová ulice 156 pro rodinnou hru Dům snů. Rozšíření umožňuje hrát až v šesti hráčích, případně sólo, přidává spoustu nových pomocníků, nástrojů, dekorací a přináší dva nové herní módy.

Nejnovější články