Vyšla skvělá kapesní kooperačka/sólovka Velkoměsto
Novinka zdroj: Rexhry

Vyšla skvělá kapesní kooperačka/sólovka Velkoměsto

10. 1. 2023 15:58 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Rexhry konečně naskladnilo starší, ale stále vynikající deskovku Velkoměsto (Sprawlopolis) v českém rozšířeném vydání. Jedná se o malinkou karetní hru pro jednoho až čtyři kooperující hráče na čtvrt hodinky, která ve své původní verzi obsahuje všehovšudy 18 karet.

Česká verze se ale liší tím, že se ve své podstatě jedná o kompletní edici, která obsahuje i všechna dosud vydaná rozšíření. Jmenovitě jde o dodatky Dálnice, Pláž, Staveniště, Zajímavosti a Ničitele, které dále upravují základní chytrou formulku hry.

velkomesto-rozsirene-vydani-2 zdroj: Rexhry

A jak že se to celé hraje? Zmíněných 18 karet v základní hře musíte všechny dostat na stůl. Tři z nich náhodně vybrané se použijí jako cíle pro hráče a ze zbylých se postupně jedna po druhé vytvoří mapa města. Karty se hrají přes sebe, překrývají se, vnikají tak cesty a různobarevné čtvrti.

Tři vybrané karty diktují bodovací podmínky i to, kolik bodů musíte společnými silami vytvořit specifickým uspořádáním karet na herním plánu. Jedná se o velice chytrý a jednoduchý mechanismus, který dává vzniknout velmi zábavné, napínavé a leckdy i náročné hře.

Na poli pidi her vhodných na cesty se Velkoměsto řadí k tomu nejlepšímu, co si můžete pořídit. To nejsou sliby vydavatele, ale mé vlastní zkušenosti s původní anglickou verzí…

Nejnovější články