Vyšla počítačová adaptace atmosférické deskovky Nemesis: Lockdown
Novinka zdroj: Awaken Realms Digital

Vyšla počítačová adaptace atmosférické deskovky Nemesis: Lockdown

18. 11. 2022 14:24 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Po pouhém půl roce v předběžném přístupu na Steamu vyšla plná verze digitální adaptace deskové hry Nemesis: Lockdown, která se nedávno dočkala své české verze od vydavatelství Mindok. Na rozdíl od jiné videohry Nemesis: Distress se v tomto případě jedná o převedení deskovky 1:1 do digitálního prostředí (Distress je jen inspirovanou střílečkou).

Nemesis: Lockdown je de facto další díl oblíbené deskovky Nemesis, v němž se podíváte na základnu na Marsu. Mechanismy jsou si velice podobné, ale ne do detailu stejné. Znamená to, že i tentokrát jde o semi-kooperativní hru s hutnou atmosférou, v níž nevíte, který ze spoluhráčů je s vámi a který proti vám.

Počítačové Nemesis: Lockdown pak jakožto digitální adaptace má několik obvyklých výhod. Hra za vás obstará přípravu partie, ale i nějakou tu správu v jejím průběhu. Disponuje pěknou 3D grafikou a celkovou atmosféru dotváří zvukovým doprovodem.

A pak je tu ještě jedna nesporná výhoda – možnost zahrát si kdykoliv s kýmkoliv nehledě na počasí a karanténu, jelikož videohře samozřejmě nechybí online multiplayer. Na druhou stranu nepočítejte s tím, že byste si zahráli na jednom zařízení ve víc hráčích, ale vzhledem k podstatě hry s tajnými rolemi se to dá pochopit.

Počítačové Nemesis: Lockdown koupíte za 24,5 eura, tedy zhruba za 600 korun, což je další výhoda oproti fyzické krabici, která se u nás prodává za částky mezi třemi a čtyřmi tisíci. Vydáním hry její vývoj ale nekončí a tvůrci časem zveřejní plány pro další půlrok, jakmile se od hráčů dozví, co jim na plné verzi schází či vadí.

Nejnovější články