Vyšel Boj o Řím, Rainforest a Pivo a chléb. Chystá se překlad Questu a Books of Time
Novinka zdroj: Tlama Games

Vyšel Boj o Řím, Rainforest a Pivo a chléb. Chystá se překlad Questu a Books of Time

19. 6. 2023 10:53 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Týden se opět s týdnem sešel, což znamená, že přichází víceméně pravidelná dávka tuzemských novinek. Tentokrát se jich urodilo více a hned pět vydavatelství přineslo nějaké zajímavé oznámení.

Rainforest

Jako první se ke slovu přihlašuje společnost Dino Toys, která v pátek do prodeje uvedla přeloženou verzi rodinné hry Rainforest. V ní se 2 až 4 čtyři hráči pokusí z džungle vytvořit ráj plný barev, bohatý na vegetaci a naplněný různými živočichy.

Tyto živočichy je poté třeba chránit a pomoci jim k tomu, aby prosperovali. Příjemný abstraktní titul, který si vezme ani ne půl hodiny z vašeho času a stojí kolem 750 korun.

Boj o Řím

Stratégové a budovatelé se zase mohou pustit do novinky Boj o Řím (v orig. Lotta Rome), kterou přineslo vydavatelství Blackfire. Hráči si v ní vyzkouší roli členů patricijských rodin, kteří si mezi sebou rozdělují části Říma.

Tímto stylem se pokusí vybudovat svou vlastní provincii, složenou ze získaných krajin a lokací budov, které se snažíte logicky propojit, abyste získali co možná největší počet bodů. Do hraní se může vydat 2 až 5 hráčů, kdy jde o svižný titul do 20 minut.

Na kus řeči a Pivo a Chléb

V minulém týdnu ale nelenilo ani Albi. Vydalo očekávanou dvojkovku Pivo a Chléb, v níž se hráči pustí do přátelského přetahování dvou vesnic v tradici vaření piva a pečení chleba. Během šesti let, které jsou občas úrodné a občas suché, se snaží získat větší počet bodů, k čemuž jim dopomůže prodej vyrobeného zboží, vylepšování zařízení a dobrý balanc mezi sklízením a skladováním surovin. Opět nejde o nijak dlouhé hraní, jehož doporučená cenovka je 699 korun.

Společně s touto novinkou ještě dorazily další dvě verze konverzační hry Na kus řeči, která si dává za úkol obohatit rozhovory o zajímavá témata. V první novince s podtitulem Poznejme se se jednodušeji seznámíte se skupinou lidí, se kterou se vůbec neznáte. Naopak dospělácká verze Pro páry nabízí různá intimní témata a otázky, díky kterým by partneři měli lépe sdílet své pocity, přání a tužby.

Quest

To by k aktuálně vydaným novinkám bylo prozatím vše a přesouváme se do segmentu nových oznámení. Tuto část otevírají Rexhry, které v neděli odhalily chystaný překlad artušovské hry Quest. Vychází z titulu The Resistance a do kulis známého mýtického světa zapouští dedukční zážitek se skrytými rolemi.

Někteří tak zastupují síly temnoty, zatímco ostatní se postaví na stranu dobra. Všichni hráči debatují, lžou a rozhodují o tom, koho pošlou na výpravu. Nicméně pokud se na ní dostane klidně i jen jeden stoupenec zlého Mordreda, může výprava skončit neblaze.

Quest je určený pro větší partu lidí od čtyř až do deseti hráčů. Hra původně vyšla v roce 2021 a navrhl ji Don Eskridge. Přesné datum vydání prozatím prozrazené nebylo. Vydavatelství ale má v plánu titul uvést ještě letos.

Books of Time / Knihy dějin

Poslední společností „na holení“ je TLAMA games, která již tradičně v neděli oznámila další svou chystanou novinku. Volba tentokrát padla na překlad hry Books of Time (Knihy dějin). Sólisté i skupiny až 4 hráčů v ní budou sepisovat tři rozmáchlé svazky dějin lidstva, které se postupně naplní různými schopnostmi.

Jedná se o unikátní budování karetního tabla, kde se snažíte stránky vkládat tak, abyste dostali co možná nejsilnější kombinace akcí. Postupně navíc budete odemykat nové možnosti bodování a úkolů, kterými se lze dobrat k vítězství.

Jedno sezení by mělo trvat zhruba hodinu a na vydání dojde už během července. Doporučená cena je 1 249 korun, ale aktuálně je možné vytvořit předobjednávku za zvýhodněnou cenu. Všeobecně se jedná o kladně přijatou hru, kterou do světa přinesl návrhář Filip Głowacz.

zdroj: Tlama Games

Nejnovější články