Vydavatelství Steve Jackson Games chystá na rok 2024 spoustu novinek, návratů a rozšíření Munchkina
Novinka zdroj: Steve Jackson Games

Vydavatelství Steve Jackson Games chystá na rok 2024 spoustu novinek, návratů a rozšíření Munchkina

7. 12. 2023 14:35 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Steve Jackson Games je známé především nekonečně dlouhou řadou produktů zábavné karetní hry Munchkin, ale mimo to chrlí i velkou spoustu jiných her, nejčastěji v retro designech, pokud tedy nejde vyloženě o návraty z předaleké minulosti.

Je to také jedno ze studií, které se ničím moc netají, takže dostáváme skvělou příležitost nahlédnout do celého roku 2024 a zapsat si tak do kalendáře, kdy lze očekávat jednotlivé projekty. Nicméně nějaká ta esa v rukávu zůstávají a tvůrci se teprve časem pochlubí s několika tajnými projekty, mezi nimiž je dokonce i jedno RPG.

Groo: The Game zdroj: Steve Jackson Games

Hned v lednu vyjde nová edice stařičké hry Groo: The Game z roku 1997, v níž se každý hráč pokouší postavit město, zatímco mu na něj útočí titulní Groo a armády ostatních hráčů. O měsíc později zabaví minimálně tři, maximálně klidně desítky hráčů párty hra Tabloids, v níž budete psát bulvární titulky.

V květnu vyjdou rovnou dvě novinky. Zaprvé nová startovní sada šesté edice hry Car Wars určená pro dva hráče, zadruhé nová edice karetní vláčkovky Express: The Railroad Card Game z roku 1990, kde se snažíte tvořit sady z vagonů a bránit v tom soupeřům.

V průběhu roku také vyjde několik rozšíření RPG The Fantasy Trip, z nichž si některá projdou kickstarterovou kampaní, dostaneme další sadu figurek pro hru OGRE, další rozšíření hry Car Wars, dotisky starších her a v neposlední řadě i plejádu novinek pro Munchkina, ať už je řeč o malých rozšířeních nebo čemsi zvaném Munchkin Shadowrun, co uvidíme v únoru na Kickstarteru a v červenci v obchodech.

Na kompletní ediční plán vydavatelství Steve Jackson Games se můžete podívat tady.

Nejnovější články