Vrcholná edice legendární deskovky Hrady v Burgundsku je znovu k mání
Novinka zdroj: Awaken Realms

Vrcholná edice legendární deskovky Hrady v Burgundsku je znovu k mání

17. 4. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hrady v Burgundsku je moderní klasická deskovka talentovaného Stefana Felda, která původně vyšla již v roce 2011, aby se o osm let později dočkala kompletní edice, jež loni vyšla i v češtině a potvrdili jsme si s ní, že i na dnešním trhu má své místo (viz recenzi).

Ostatně tímto testem hladce prošla i její třetí verze nazvaná Special Edition, o kterou se postaralo studio Awaken Realms a dotáhlo ji prakticky k dokonalosti. Zachovalo původní pravidla, přidalo nové rozšíření a propracovanější sólo mód a kompletně předělalo vizuální a materiálovou stránku jedině k lepšímu (ale také za adekvátní cenu).

Tato edice byla crowdfundovaná na Gamefoundu, kde vybrala 145 milionů korun a před časem se dostala ke svým podporovatelům, kteří tak vlastní opravdu vymazlený kousek, jenž jim mohou kamarádi jen závidět.

To tedy platilo do spuštění nové kampaně, která každému takovému závistivci umožňuje pořídit si to samé, co mají jejich kamarádi. V této kampani tedy není vůbec nic nového, takže noví hráči mohou skočit po stejné Special Edition se všemi dříve odemčenými cíli za 2 250 korun (dvouvrstvé desky, 16 figurek hradů, přes 60 herních desek, kovové mince, koženkové pytlíky, dřevěné žetony zboží, figurky místo označovačů pořadí, insert a rozšíření Vineyards).

Zároveň je možné si k tomuto „základu“ přikoupit ještě spoustu doplňků, což už může být zajímavé i pro stávající majitele hry, kteří prve nešli do all-inu. Řeč je o neoprenové podložce (450 korun), akrylových žetonech místo kartonu (830 korun za hexové dílky, 520 korun za všechny ostatní), případně o 159 figurkách, které za 2 250 korun nahradí všechny hexové dílky a učiní tak vaše panství velice plastické.

V kampani je i několik výhodných balíčků a celou platbu si můžete rozdělit na splátky do pěti měsíců. Poštovné se pohybuje od 400 do 760 korun podle zvolené úrovně odměn, nevyhnete se platbě 21% daně z celé částky a hra by se vaším směrem měla vydat letos v prosinci. V kampani nejsou žádné další dodatečné cíle a za první den se podařilo vybrat již 21 milionů korun.

Nejnovější články