Vrací se unikátní karetní hra KeyForge od tvůrce Magiců. Neexistují v ní jediné dva shodné balíčky
Novinka zdroj: Ghost Galaxy

Vrací se unikátní karetní hra KeyForge od tvůrce Magiců. Neexistují v ní jediné dva shodné balíčky

28. 7. 2023 10:48 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Richard Garfield, autor hry Magic: The Gathering a spousty dalších uznávaných deskovek, v roce 2018 zabodoval s jedinečnou karetní hrou KeyForge. V čem byla jedinečná? Zejména v tom, že neexistovaly dva shodné balíčky karet.

Každý balíček připravený ke hře byl namíchaný algoritmem a součástí hratelnosti tak bylo i poznávání svého vlastního balíčku, přicházení mu na kloub a využívání jeho předností. Hra se v průběhu let dočkala několika edic, načež se v roce 2021 odmlčela.

KeyForge Starter Set zdroj: Ghost Galaxy

Teď se ale vrací na scénu s novou edicí a s ní souvisejícím starter setem pro dva háče. Pokud jste tedy KeyForge ještě nikdy nehráli, tohle je ta správná příležitost s tím začít. Startovní balení, které je v cizině naceněné na v přepočtu 880 korun, obsahuje dva předpřipravené balíčky, které vás seznámí s jednoduchými pravidly a zajímavou hratelností.

Tyto balíčky nepodléhají onomu náhodnému algoritmu, díky čemuž je naučení se hry příjemně přímočaré. Až hru ovládnete, můžete si rozbalit zbylé dva balíčky v starter setu, které už vznikly za použití takzvaného Unique Card Game systému. Nový starter set hry KeyForge se v obchodech začne objevovat v srpnu.

Nejnovější články