Válka mezi bratry Urzou a Mishrou začíná. Vychází nová sada The Brothers' War pro Magic: The Gathering
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Válka mezi bratry Urzou a Mishrou začíná. Vychází nová sada The Brothers' War pro Magic: The Gathering

11. 11. 2022 12:34 | Deskovky | autor: Jakub Stárka |

Po více než 28 letech nás karetní hra Magic: the Gathering vrací do jednoho z klíčových momentů Dominarie – do války mezi bratry Urzou a Mishrou. Vychází nová sada The Brothers' War.

Tvůrci zjevně navazují na oblíbenost prapůvodního světa Magicu a jeho úspěšný návrat před 4 lety. Po zářijové Dominarii United tak sice zůstáváme na Dominárii, ale vracíme se s Teferim tisíce let do minulosti hledat způsob, jak zastavit Pryrexijskou invazi a tím zachránit nejen tento svět, ale rovnou i celý multiverse. Jak bývá v posledních letech příjemným zvykem, k sadě vyšel pěkný trailer, který nás lehce uvede do příběhu:

Rozšíření je postavené především kolem artefaktů, čemuž odpovídá například i stylizace fullartových základních zemí, na kterých můžeme najít obrovské mechy. Zároveň hraje na nostalgickou notu a kromě moderního vzhledu karet je možné otevřít i jejich retro varianty. Commander balíky, které vychází vedle běžných boosterů, budou celé v retro designu. Kompletní galerii karet si můžete zobrazit zde.

MtG The Brothers War 9 zdroj: Wizards of the Coast   MtG The Brothers War 23 zdroj: Wizards of the Coast

Mechaniky nové sady

Kromě běžně používaných schopností se v sadě pracuje se dvěma novými a dvěma vracejícími se mechanikami:

  • Prototype – Umožňuje zahrát bytost za menší množství many za cenu snížení bojových statistik a případně i změny barvy.
  • Powerstones – Jedná se o nový typ tokenů, které za tapnutí poskytují jednu bezbarvou manu. Tu je možné použít pro cokoliv kromě sesílání neartefaktových bytostí.
  • Unearth – Mechanika, která se poprvé objevila v Shards of Alara v roce 2008 a která umožňuje jednorázově zahrát bytost z hrobu. Nyní se tato schopnost rozšiřuje i na artefakty.
  • Meld – Možnost spojit dvě karty do jedné a vytvořit něco úžasného (a obrovského) jsme měli už v edici Eldritch Moon a stejně jako tam se to i tady týká šesti karet, ze kterých je možné poskládat tři větší. Kromě hlavních protagonistů Urzy a Mishry si můžeme postavit i Titanii, elementála zastupujícího les Argoth.

Mimo to se v sadě nachází 15 crossover karet ze světa značky Transformers, které je možné hrát jen na eternal formátech, tj. především Legacy, Vintage a Commander. Pro ně byly vytvořené vlastní mechaniky:

  • Convert – Jedná se jen o změnu textace běžné mechaniky Transform, kterou známe z Innistradu a která umožňuje otočit kartu a hrát s její druhou (zadní) stranou.  
  • More Than Meets the Eye – Možnost vyložit kartu přímo zadní stranou nahoru.
  • Living Metal – Hráčova vozidla s touto schopností jsou během jeho tahu zároveň i bytostmi.

MtG The Brothers War 8 zdroj: Wizards of the Coast MtG The Brothers War 5 zdroj: Wizards of the Coast

Sada The Borther's War obsahuje 287 karet a bude legální od 18. listopadu v papírové formě a od 15. listopadu v MTG Areně a Magic Online. Turnaj prerelease se bude odehrávat během víkendu 11.-13. listopadu. Další informace o promech a turnajích lze najít přímo na webu.

Nejnovější články