V překrásné Wild Gardens od autora Divočiny a Zimy mrtvých vaříte pokrmy z nasbíraných surovin
Novinka zdroj: Rose Gauntlet Entertainment

V překrásné Wild Gardens od autora Divočiny a Zimy mrtvých vaříte pokrmy z nasbíraných surovin

24. 3. 2023 15:34 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Isaac Vega dal světu spoustu zajímavých deskových her. Úplně sám je podepsaný pod adaptací videohry Bioshock Infinite: The Siege of Columbia a spolu s dalšími autory stojí za vynikajícími záležitostmi jako Zima mrtvých, Na vlnách neznáma a Divočina Severní Ameriky. A stejně jako poslední jmenovaná je i jeho nejnovější počin Wild Gardens uměleckým dílem díky ilustrátorce Alysse Menold.

Ve hře Wild Gardens se jeden až čtyři hráči stanou sběrači, kteří budou vyrážet do divočiny za nejrůznějšími ingrediencemi. Z těch následně uvaříte jeden z mnoha pokrmů, jímž nakrmíte hladové žaludky turistů.

Nebudete ale navštěvovat nějaké náhodné lokality, protože se podíváte například do Central Parku v New Yorku, k horkým pramenům v Severní Karolíně či do Bloomingtonu v Indianě. Ve hře budete dále navštěvovat knihovnu (zjevně kvůli novým receptům), vylepšovat své dovednosti a v neposlední řadě odpočívat.

zdroj: Rose Gauntlet Entertainment

Jak už zaznělo, ke hře můžete usednout i sami a v takovém případě na vás čeká kniha plná příběhů, které vás zasvětí do zdejšího světa před tím, než se pustíte do jednoho z mnoha puzzlovitých scénářů. Pokud vás hra Wild Gardens zlákala, můžete si jí pořídit v rámci kampaně na Backerkitu, kde si jí tvůrci cení na 1 100 korun.

Základní krabici si můžete vylepšit dřevěnými komponenty a trojicí rozšíření s kartami postav, z nichž některé představují tvůrce hry, další slavné mediální tváře ze světa deskovek, a dokonce se na některých kartách zhmotní i samotní podporovatelé kampaně. Tyto bonusy pořídíte samostatně nebo v rámci jednoho balíčku za 2 750 korun.

Poštovné v případě této hry činí 600 korun a po kampani ještě zaplatíte daň (pětinu z ceny hry a poštovného). Tvůrci věří, že by hru měli rozesílat podporovatelům příští rok v květnu a mě teď zajímá jediná věc: Dočkáme se Wild Gardens v češtině? Vzhledem k tomu, že všechny výše vyjmenované hry Isaaca Vegy (až na Bioshock) u nás vydal Mindok, tak by se to vyloženě nabízelo. Pokud se v této oblasti něco dozvíme, budeme vás informovat.

Nejnovější články