V nově vydaném Forever Home od tvůrců Psího parku se stanete majiteli psího útulku
Novinka zdroj: Birdwood Games

V nově vydaném Forever Home od tvůrců Psího parku se stanete majiteli psího útulku

2. 10. 2023 8:47 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tvůrčí duo Lottie a Jack Hazellovi můžete ze světa stolní zábavy znát díky Psímu parku, který příští rok dostane už své třetí, ale současně i první velké rozšíření New Tricks. Pro velké fanoušky se jistě jedná o dlouhé čekání, které si ovšem mohou pokrátit nově vydaným Forever Home.

Ani v něm tvůrci neopouštějí tematiku čtyřnohých nejlepších přátel člověka. Jenom se tentokrát místo venčení stanete majiteli psího útulku, kde poskytujete přístřeší odstrčeným nebo zatoulaným parťákům, kteří zde dostanou druhou šanci na lepší život.

Hra kombinuje sbírání sad, draftování karet a umisťování dílků. Na střídačku budete získávat nové psy (karty), které cvičíte zaplňováním herní destičky, čímž postupně získáváte reputaci a roztomilým čumákům nacházíte nové páníčky. Současně se snažíte získat různá ocenění nabízející zajímavé bonusy. Na konci se vítězem stane ten, kdo získá nejvíce reputace.

zdroj: Birdwood Games

Hra počítá se skupinami až pěti hráčů i se samotáři, kteří se pustí do sólového režimu. Pravidla jsou jednoduchá, tahy svižné a celá partie nezabere déle než 45 minut. Každá hráčská deska navíc nabízí i druhou stranu, jíž využijí především pokročilí. O kompletním průběhu a specifikách se více dočtete v pravidlech.

Forever Home zakoupíte na oficiálních stránkách vydavatelství Birdwood Games za necelých 33 britských liber (zhruba 930 korun plus poštovné). Když to uděláte, může vás kromě nové hry hřát i pocit, že jste přispěli na dobrou věc. Část vašeho finančního obnosu totiž poputuje na podporu psích útulků.

Pokud se rozhlédnete po českých specializovaných obchodech, zjistíte, že v průběhu října titul zakoupíte i v nich. Sice stále v anglické verzi, ale třeba se někdo časem chopí českého překladu, jako tomu ostatně bylo u předchozí hry studia – Psí park.

Nejnovější články