V hře Flatiron od tvůrců Katedrály a Bílého hradu stavíte jednu z ikon New Yorku
Novinka zdroj: Ludonova

V hře Flatiron od tvůrců Katedrály a Bílého hradu stavíte jednu z ikon New Yorku

4. 1. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Návrhářská dvojice Isra C. a Shei S. si udělala velmi dobré jméno dvěma vynikajícími strategickými deskovkami Katedrála a Bílý hrad, které si svými kvalitami vysloužili české vydání. Duo nicméně nezpomaluje a chystá další společný počin pojmenovaný po ikonickém trojúhelníkovém newyorském mrakodrapu – Flatiron.

Půjde o hru pro dva hráče (s možností hrát sólo) na zhruba 45 minut, v níž budete svědky stavby této budovy. Každý hráč zastupuje vlastní společnost, na jejíž desku hraje karty, čímž může hrát více akcí a silnější akce na přilehlých ulicích.

Vše děláte proto, abyste získali více vítězných bodů než váš soupeř za plnění konstrukčních zakázek, ale zároveň tu pracujete s veřejným míněním o vaší firmě a musíte se podvolit nařízením samotného města. Hra skončí dostavěním budovy.

V tuto chvíli bohužel nemáme moc obrazových materiálů, abychom si o hře Flatiron udělali lepší obrázek. Oficiální je pouze obálka hry, ale můžete se podívat i na fotku prototypu z roku 2022, z níž je patrné, že budova se fyzicky staví po patrech, hráči před sebou vrství karty do sloupců a nechybí tu ani společná hrací deska.

Je ale otázka, co se z tak starého prototypu dochovalo do finální podoby hry, která vyjde někdy v roce 2024.

Nejnovější články