V „detektivce“ Unboxed budete odhalovat pravidla pradávných stolních her
Novinka zdroj: Foto: WizKids

V „detektivce“ Unboxed budete odhalovat pravidla pradávných stolních her

14. 4. 2023 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Titulů, ve kterých odhalujete nějaké záhady, případně vyšetřujete zapeklité případy, rozhodně není málo. Z těch, které se blíží k vydání u nás, je možné zmínit temnou příběhovku Mortum: Středověká detektivka, kterou REXhry již brzy vypustí do světa. Pokud vám ale nevadí angličtina, později v tomto roce společnost WizKids vydá nově oznámené Unboxed.

Proč by vás zrovna tento nový kousek měl zajímat? Hlavně kvůli jeho konceptu. Hra sice stále patří do žánru puzzlů a vyšetřovaček, ale přináší docela zajímavou myšlenku. Se svými spoluhráči na sebe totiž vezmete roli archeologických stážistů pod taktovkou doktora Ramose, kteří se vydají na místo vykopávek, kde tým objevil deset krabic s prastarými deskovými hrami.

Vzhledem k tomu, že století, která postupně ubíhala, nebyla ke knihám pravidel příliš vlídná, musíte se společně s kolegy pustit do odhalování toho, jak se tyto hry vůbec hrají. K takovému bádání využijete své vlastní zkušenosti i intuici, ale zároveň vám pomůže podoba komponent, symboly a občasná rada vedoucího doktora Ramose (to v případě, kdy už budete opravdu v koncích). A skvělé na tom je, že jakmile takto kompletně odhalíte nějaká pravidla, rozprostře se před vámi zcela nová minihra.

Unboxed zdroj: Foto: WizKids

Tímto chce WizKids společně s návrhářem hry, Jordanem Sorensonem (Múza), na stůl přinést unikátní hádankový zážitek. Zároveň nebude nijak zvlášť drahý, jelikož stojí zhruba 430 korun. Vydání je aktuálně mířené na třetí kvartál tohoto roku.

Kromě toho firma do prodeje uvedla nový set Marvel Dice Masters: Secret Wars s různými hrdiny i zloduchy, ale také připravuje kooperativní párty hru Blob Party. V ní se hráči snaží ze svých slizounů vytvořit jednoho velkého, což se jim povede skrze odpovídání na různé otázky – bloby se spojí v případě, že odpověď hráčů bude stejná. Otázky spadají do různých kategorií, ke kterým se vždy přiřadí jedno klíčové slovo.

Tato blbinka vás vyjde v přepočtu na zhruba 540 korun, k jejímu vydání opět dojde někdy během třetího kvartálu tohoto roku.

Blob Party zdroj: Foto: WizKids

Nejnovější články