V chystané deskovce Cyberpunk 2077: Gangs of Night City soupeříte o nadvládu nad městem
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

V chystané deskovce Cyberpunk 2077: Gangs of Night City soupeříte o nadvládu nad městem

4. 6. 2022 12:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství CMON v rámci hodinového streamu odhalilo svůj další velký projekt, kterým je stolní adaptace akčního RPG Cyberpunk 2077. Deskovka ponese název Gangs of Night City, který v sobě zachycuje hlavní myšlenku hry – hráči se ujímají kontroly nad jednotlivými klany ve válce o nadvládu nad městem.

Cyberpunk 2077: Gangs of Night City bude kompetitivní hrou z žánru area control, tedy vaším úkolem bude skrze peníze, vliv a najímání postav ovládat klíčová území mapy, a tím si pojistit vítězství. Každý z gangů Maelstrom, Tiger Claw, Valentinos a Voodoo Boys má své unikátní přednosti, ale také slabiny, na které budete muset brát zřetel.

Hra přitom nemá být jen bezduchou bitvou o Night City: Partii ozvláštní příběh, byť nemáme očekávat nic jako kampaň. Tvůrci naznačili, že do hry tu a tam vstoupí nečekaná událost, která nabídne možnost volby a pozmění dosavadní pravidla partie a vztah hráčů.

Z příběhového hlediska se podíváme ještě před příchod hlavní postavy V z videohry Cyberpunk 2077, ale to neznamená, že byste nenarazili na staré známé. Do svých řad můžete zrekrutovat postavy, jako jsou Viktor, Kerry Eurodyne, River Ward, Goro Takemura, Judy Alvarez, T-Bug, Jackie Welles, Nix, Rogue, a dokonce i Johnnyho Silverhanda.

Na Cyberpunk 2077: Gangs of Night City si ale ještě počkáme. Jak je u CMON obvyklé, produkci bude předcházet kickstarterová kampaň, takže s vydáním počítejte radši až tak za rok nebo dva. Stejné studio již před lety oznámilo karetní hru Cyberpunk 2077: Afterlife, ale o té už dlouho nikdo neslyšel a kdo ví, jestli vůbec někdy vyjde.

Za Gangs of Night City stojí čtveřice autorů – je tu slavný Eric M. Lang, tvůrce trilogie Blood Rage, Rising Sun a Ankh, dále Andrea Chiarvesio stojící za Marvel United, Francesco Rugerfred Sedda mající na svědomí spoustu rozšíření k Marvel United a nakonec ještě Alexio Schneeberger, který zatím ještě nic nevydal, ale pro CMON pracuje zároveň na hrách Looney Tunes Mayhem a Teen Titans GO! Mayhem.

Nejnovější články