Udělejte si výlet do Japonska se hrou Let’s Go! To Japan
Novinka zdroj: AEG

Udělejte si výlet do Japonska se hrou Let’s Go! To Japan

24. 3. 2023 9:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Cestování v dobách Covidu dostalo docela velkým způsobem na frak. Situace se ale už postupně vrátila do něčeho, co lze nazývat normálem. Takže touhu po objevování dalších kultur je opět možné nasycovat. Dalším problémem by ale mohla být finanční situace. Ostatně velké množství lokalit vyžaduje nemalou investici, včetně Japonska. Země vycházejícího slunce a její bohatá kultura láká hromady turistů, avšak některým se návštěva jen tak nepoštěstí. Tak proč si nepořídit šidítko v podobě chystané stolní hry Let's Go! To Japan?

Ta právě vybírá peníze v rámci crowdfundingové kampaně na Kickstarteru, kde se „zaplatila“ za pouhých 7 minut. Může za to rozhodně i fakt, že vydavatelství AEG nastavilo až směšně nízkou požadovanou částku v hodnotě 218 tisíc korun. Čachry s kampaněmi ale nechme do nějakého jiného článku. Teď už k samotnému titulu.

Ten navrhl Josh Wood (Kočičí klub a Santa Monica) a díky jeho pomoci navštívíte turistické atrakce a okusíte různé „příchutě“, které nabízí cesta mezi Tokiem a Kjótem. Během vašeho zdejšího cestování podstoupíte různé aktivity, jako je kurz hraní na tradiční bubny, konzumace toho nejlepšího ramenu nebo návštěva muzea zasvěceného anime tvorbě. Nicméně než se do toho všeho pustíte, musíte si vybudovat kvalitní itinerář.

zdroj: AEG

To znamená, že se hra Let's Go! To Japan skládá ze třinácti kol, během kterých taháte karty zmíněných aktivit a umisťujete je pod hráčskou desku, která je složená z jednotlivých dnů v týdnu. Tímto pokládáním karet se pak snažíte vytvořit ten nejlepší výlet, který vás odmění co možná největším počtem bodů na základě preferencí a spojování symbolů. Na konci hry se konečně vydáte na cestu a jednotlivé karty postupně aktivujete.

Tento zážitek je v základu určený pro až 4 hráče. Když hrajete s ostatními hráči, jedná se o kompetitivní záležitost, v níž vyhrává ten, komu se na cestě povede získat největší množství bodů. V takovém případě do hry přichází i jistá míra taktizování, protože karty, které nepřidáte do svého itineráře, podáváte dalšímu hráči. Jestli ale nemáte s kým hrát, můžete se na cestu vydat i na vlastní pěst. Podrobněji se o průběhu partie dozvíte z pravidel, jež už tradičně naleznete na její kartě.

Standardní edice hry, která je v rámci kampaně na Kickstarteru obohacená o odemknuté bonusové cíle (ze sociálních sítí i v rámci množství vybraných peněz), vás vyjde na 850 korun. Jestli jste ale fajnovky a chcete ze hry vytřískat maximum, je možné sáhnout po dražší exkluzivní edici za 1 500 korun. S tou vám hra dorazí zabalená v krásné látce a získáte možnost hraní až v pěti hráčích spolu s dřevěnými žetony, pytlíky na komponenty a rozšířením Day Trip, jež vám umožní navštívit dalších deset měst a hraní rozšiřuje o jeden den (neděli). Jako bonus navíc ještě dostanete 4 keramické misky.

Kdyby vám to nestačilo, můžete si dodatečně zakoupit ještě třeba 5 neoprenových podložek pro jednotlivé hráče, které stojí 550 korun. Cena za dopravu se tentokrát pohybuje od 390 do 440 korun a k celkové sumě ještě musíte připočítat daň. Let's Go! To Japan by měla ke svým zájemcům doputovat během dubna 2024, pokud samozřejmě nedojde na nějaké neočekávané problémy. Důležitou informací ale je, že pokud se během kampaně přihlásíte k odběru novinek od vydavatelství AEG, dostanete zdarma Passport Expansion, které v sobě skrývá 8 karet s unikátními schopnostmi.

Nejnovější články