Tvůrci skvělého fotbalového manažeru Superclub přicházejí s přístupnějším duelem Rivals
Novinka zdroj: Superclub

Tvůrci skvělého fotbalového manažeru Superclub přicházejí s přístupnějším duelem Rivals

1. 4. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Superclub je jednou z nejlepších fotbalových her na trhu. Má totiž jak vše, co má fotbalová hra mít, tak i herní kvality, díky nimž se u hry může teoreticky bavit i někdo, kdo fotbalu zas tolik nerozumí. Ostatně si víc můžete přečíst v naší dávné recenzi.

Tvůrci s ní trefili hřebíček na hlavičku a díky její popularitě vydali hromadu rozšíření. To jim ale nestačilo, protože stále viděli, že je jejich hra příliš složitá pro fanoušky fotbalu, kteří se v deskových hrách vůbec neorientují. A proto vznikla nová hra Superclub Rivals.

Jedná se o karetní hru pro dva hráče, která je takovým zjednodušeným fotbalovým manažerem. S vaším soupeřem vás čeká celkem devět zápasů, každý rozdělený na tři samostatné „bitvy“, v nichž jde o první vstřelený gól.

Mezi zápasy budete řešit přestupy a získávání těch nejlepších talentů pro sebe, trénovat své fotbalisty, řešit finance klubu a zkrátka dělat vše pro to, abyste v nadcházejícím zápase byli v nejlepší kondici.

Hráči si sestavují tým (hráče reprezentované kartami) do velkého pořadače, tajně, načež je vyloží před sebe, a ještě s pomocí kostek v jednoduchém systému rozhodnou, kudy cestuje míč do čí brány. Dohráno byste měli mít za nějakých 45 minut.

Tvůrci se snažili, aby si hra zachovala strategickou hloubkou a věrně adaptovala neslavnější sport na světě, ale zároveň byla co nejpřístupnější jak po herní stránce, tak i té finanční. Znamená to, že Superclub Rivals v aktuálně dobíhající kampani na Kickstarteru pořídíte za pouhých 630 korun, případně s jedním rozšířením s dalšími dvěma týmy za 890 korun, respektive se třemi takovými rozšířeními za 1 240 korun.

Kampaň v době psaní článku vybrala přes 1,3 miliony korun, díky čemuž se odemkla spousta dodatečného obsahu v podobě dalších a dalších karet s nejrůznějšími talenty. K ceně hry si ještě musíte připočíst poštovné ve výši 380 korun a na hru se můžete těšit ještě letos v listopadu.

Nejnovější články