Svět Pathfindera se rozroste o novou deskovku Elemental Stones
Novinka zdroj: Paizo

Svět Pathfindera se rozroste o novou deskovku Elemental Stones

28. 7. 2023 9:06 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Paizo je slavné zejména díky svým RPGčkám Pathfinder a Starfinder, přestože na svém kontě má i řadu deskových a karetních her, z nichž bude nejznámější pravděpodobně Pathfinder Adventure Card Game. Letos se portfolio studia stolních her rozroste o nový kousek zvaný Pathfinder: Elemental Stones.

Pokud čekáte další karetní či deskové dobrodružství plné tématu a příběhů, tak se asi nedočkáte. Na poměry studia totiž Elemental Stones působí velmi abstraktně a možná se budou srovnávat víc s Azulem a jemu podobnými hrami.

Pathfinder: Elemental Stones zdroj: Paizo

Ve hře 2 až 4 hráči draftují hexagonální dílky, které vykládají tak, aby utvořily tvar diktovaný jejich osobními, před ostatními skrytými cíli. Celé to má trvat jen nějakých 30 minut a nepřekvapí, že pravidla opravdu nemají být překážkou.

Zatím máme jen obrázek krabice, takže si musíte vystačit s vlastní představivostí, ale nemělo by trvat dlouho, než se nám Pathfinder: Elemental Stones představí v celé kráse. Uvedení na trh je totiž očekávané 15. listopadu, ale už v říjnu se spustí předobjednávky, kdy vás hra vyjde na 40 dolarů (880 korun).

Nejnovější články