Sunrise Lane je další stavitelskou novinkou autora Modré laguny a Yellow & Yangtze
Novinka zdroj: Horrible Guild

Sunrise Lane je další stavitelskou novinkou autora Modré laguny a Yellow & Yangtze

14. 7. 2023 11:35 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Reiner Knizia je v deskoherním odvětví velice známým jménem. Jedná se o autora obrovské porce různých deskovek, jako je třeba Modrá laguna, Lama Párty či Yellow & Yangtze (chystá se nová verze s názvem Huang). Zároveň jeho tituly posbíraly mnohá ocenění, proto každý jeho projekt vzbuzuje nemalá očekávání. Což platí i pro letošní chystanou novinku Sunrise Lane.

U ní se spojil se studiem Horrible Guild, které je známé třeba Krotitely kobek nebo příběhovkou The King’s Dilemma, a ještě se společností Evegreen stojící za RPGéčkem Wilderfeast. Titul spojuje autorovu lásku k plánování a budování, takže se v něm hráči stanou vedoucími stavitelské společnosti, která má vytvořit tu nejlepší rezidenční čtvrť.

Sunrise Lane zdroj: Horrible Guild

Motorem zážitku budou barevné karty, které se přiřazují k pozemkům na herním plánu. Tímto stylem hráči staví různé budovy, jež je odměňují vítěznými body. A když se podaří propojit více karet stejné barvy, vybudujete vícepatrové budovy a jiné monumenty, které počet vítězných bodů násobí.

Vzhledem k rozdílným bodovým hodnotám se proto otevírá prostor pro odlišné strategie. Můžete se zaměřit na rychlost a kvantitu, případně si udělat dlouhodobý a trpělivý plán, který vám ale v důsledku přinese větší výslednou sumu. K tomu je ještě dobré myslet na parky zvyšující hodnotu přilehlých staveb.

Detailnější informace prozatím nejsou o hře dostupné, tudíž je možné, že zážitek nabídne ještě dodatečné vrstvy. Nevědomost taktéž přetrvává v oblasti dostupnosti. Naopak jisté je, že půjde o deskovku pro 2 až 4 hráče, jedno sezení zabere zhruba 45 minut a cena bude v přepočtu 750 korun.

Nejnovější články