Studio stojící za Dungeons & Dragons a Magic: The Gathering opouští hlavní šéfová
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Studio stojící za Dungeons & Dragons a Magic: The Gathering opouští hlavní šéfová

18. 4. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Wizards of the Coast, které všichni známe díky značkám Dungeons & Dragons a Magic: The Gathering, se k 26. dubnu rozloučí se svou prezidentkou Cynthií Williams, která se rozhodla svou pozici po pouhých dvou letech opustit.

Nebyla jen prezidentkou Wizards of the Coast, ale také šéfovou herního oddělení ve společnosti Hasbro, tedy mateřské společnosti Wizardů. V únoru roku 2022 získala tuto pozici poté, co ji uvolnil Chris Cocks, který se stal ředitelem celého Hasbra.

Williams přišla s manažerskými zkušenostmi z Microsoftu a Amazonu a za její krátkou kariéru v Hasbru/Wizards se zasloužila o silný příklon k digitalizaci produktů a licencování největších značek přesně podle strategie „Blueprint 2.0“ od Cockse.

Bohužel si ale připsala i jednu obrovskou kontroverzi, když se pokusila zpoplatnit licencování enginu Dungeons & Dragons, což se setkalo s odporem u hráčů, ale předně studií, která engine využívají a nové podmínky by pro ně mohly být likvidační (a tak se mnozí pustili do tvorby vlastních enginů).

Společnost zatím ještě nemá za Williams náhradu, ale prý ji aktivně hledá jak ve svých řadách, tak venku.

Nejnovější články