Sonic Roll je dalším výletem známého modrého ježka do deskoherních sfér
Novinka zdroj: Kess

Sonic Roll je dalším výletem známého modrého ježka do deskoherních sfér

21. 11. 2023 8:59 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sonic je jedním z maskotů společnosti Sega, který v populární kultuře žije dodnes. Neustále s ním vychází další a další videohry, zatímco postupně se začíná propisovat i do stolní zábavy. Blackfire například nedávno uvedl závodní deskovou hru Sonic a parťáci, zatímco Steamforged Games nejspíše stále chystají karetní Sonic: The Card Game. Nyní do tohoto výčtu ještě vstupuje společnost Kess Entertainment s jejich Sonic Roll.

Projekt firma představila minulý týden a příliš mnoho informací k němu nezveřejnila. Prozatím se ví, že půjde o semi-kooperativní zážitek pro 1 až 4 lidi, kteří se zhruba během 60 minut pokusí v kůži Sonica, Tailse, Knucklese a Amy porazit zlého Eggmana. Rovněž půjde o více „hráčské“ dílo, jelikož se doporučuje pro zájemce starší alespoň 14 let. Proto je možné očekávat komplexnější pravidla, o něž se postaral Anthony Thorp.

Kromě toho není nic moc dalšího jisté. Nicméně z doprovodného obrázku k oznámení a názvu lze asi bezpečně tvrdit, že hlavní roli v tomto případě budou hrát šestistěnné kostky, kterými budete aktivovat různé schopnosti, ale hlavně se prohánět skrze jednotlivé úrovně, jako je třeba Green Hill Zone.

Během toho zřejmě dojde na sběr ikonických kroužků, doprovázených kartami zlepšující vaše šance na úspěch v boji proti pohůnkům i titulními zlounovi. Též to vypadá, že budete v rámci úrovní otevírat různé speciální odbočky a tajemství, a to skrze smaragdové karty. A i když se asi nakonec celkovým vítězem stane pouze jeden hráč, ve snahách si hrdinové mohou pomáhat například kombinováním kostek.

Zdá se, že tvůrci v tomto případě jdou opravdu hodně po nostalgii a chtějí maximálně zachovat pomyslného ducha předlohy. Soudím tak z výtvarné stránky krabice, která se přímo odkazuje k dílům z éry konzole Sega Genesis / Mega Drive. O její podobu se postaral komiksový ilustrátor Tracy Yardley, jehož specialitou jsou právě komiksy o Sonicovi.

Bližší informace se zájemci pravděpodobně dozvědí už velice brzy, jelikož Sonic Roll vyjde během ledna příštího roku. Kess Entertainment se hrou naváží na své předchozí snahy, během nichž spolupracovali na adaptacích kultovních videoherních značek, kam spadá Mega Man Adventures nebo Contra: The Board Game.

Nejnovější články