Slovenský print-and-play roll & write Raiders of the Color Compass láká na fantasy i sci-fi téma
Novinka zdroj: Roman Solar

Slovenský print-and-play roll & write Raiders of the Color Compass láká na fantasy i sci-fi téma

17. 10. 2023 13:41 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Deskoherní slovenský nadšenec Roman Solar se přidává k dalším lidem, kteří se rozhodli splnit svůj sen a vytvořit vlastní stolní hru. Autor se nicméně rozhodl jít cestou mimo vydavatele a uvést titul na vlastní pěst. V tomto případě se jedná o naprosto logické řešení, jelikož jde o unikátní malý projekt Raiders of the Color Compass (Hledání ztracené archy), jenž si každý vytiskne v pohodlí svého domova.

Ke hraní tohoto roll and write titulu potřebujete akorát jeden list herního papíru, pastelky a jednu šestistěnnou kostku. Hráči v něm na unikátní mapě za pomoci cestování a vybarvování budou hledat sedm dílků ztracené archy. Aktivní hráč si vždy vybere barvu jednoho z pěti dostupných typů terénu a prozkoumá sousedící regiony.

Mezitím to samé mohou udělat i ostatní hráči, případně si místo toho vybarví jedno políčko kompasu (funguje také jako strom dovedností), jež jim postupně odhalí přesné lokace dílků. Tímto stylem pokračují do té doby, než někdo najde všechny dílky a zvítězí nebo jim nedojde čas.

Díky tomu se jedná o dynamické hraní, ve kterém nikdo nečeká na svůj tah a pokaždé je co dělat. Současně zde nepotřebujete žádný čas na přípravu. Jednoduše vytáhnete list, kostku, pastelky a hrajete. Zážitek navíc ozvláštňují unikátní schopnosti několika postav. Autor současně nabízí hned několik variant, které změní zasazení a místo archy se například pokusíte v roli vyšetřovatelů uzavřít všechny portály, abyste zastavili příchod mocného Cthulhu, případně budete bojovat proti androidům na vesmírné lodi.

U všech verzí platí, že neexistuje horní limit pro počet hráčů. Kolik se vás sejde, tolik vás může usednout ke stolu a soupeřit. Hru si užijí i sólisté s jedna herní seance by se měla většinou pohybovat kolem 35 minut. O podrobném průběhu se více dozvíte z pravidel.

Raiders of the Color Compass je v podstatě hotovým produktem. Proto aktuální kampaň na platformě Gamefound funguje jako způsob, jak titul prodat zájemcům. Soubor s fantasy zasazením vás v ní vyjde na 75 korun. Balíček s fantasy a sci-fi tématem na 125 korun a jestli ještě chcete temné Cthulhu, bude vás to stát zhruba 200 korun. Vzhledem k tomu, že jde o digitální produkt, dopravu neplatíte. Všechny soubory vám autor zašle elektronicky po skončení kampaně.

Nejnovější články