Série Armádní generál dostane novou trilogii určenou čistě pro dva hráče
Novinka zdroj: Ares Games

Série Armádní generál dostane novou trilogii určenou čistě pro dva hráče

3. 2. 2023 13:32 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Série Quartermaster General se v překladu od Rexher dočkala relativně nedávno druhé edice původní hry pod názvem Armádní generál: Velitel zásobování. To znamená, že se nadšenci vojenských střetů mohou ve dvou až šesti hráčích utkat v rámci karetního zážitku ve druhé světové válce, kde velí hlavním mocnostem, zatímco klíčem k úspěchu je dobře zvládnuté zásobování vašich armád.

Na tento žánr příjemně svižný zážitek od Iana Brodyho umožňuje velkolepé strategizování na poli maximálně dvou hodin. Navíc si ho můžete rozšířit i o několik expanzí (ty v češtině prozatím nejsou). Ovšem lidé z vydavatelství Ares Games evidentně se značkou ani zdaleka nekončí, když aktuálně oznamují novou trilogii.

Tato trilogie do série přinese nový a svěží vítr. Bude totiž nabízet hraní čistě pro dva hráče. Kromě toho se taktéž trochu „zmenší“ měřítko, kdy nepůjde o grand strategii, ale hráči budou věci řešit na více „operativní“ úrovní. Je tedy možné očekávat bezprostřednější zážitek z bojiště.

První titul z nové trilogie – Quartermaster General: East Front – zájemce přenese na východní frontu, kde řádí drtivé boje Sovětského svazu s Německem. To znamená, že dojde na detailní pohled na jedno z nejdůležitějších dějišť druhé světové války, přičemž celá partie bude složená ze 16 herních kol. Jedno takové kolo bude představovat dobu tří měsíců, což má pokrýt období od léta 1941 až do jara 1945.

Další dva tituly z této trilogie zatím název nemají, avšak už nyní je jisté, že jeden vás zavede do Středomoří, zatímco další na západní frontu. Quartermaster General: East Front vyjde někdy během tohoto roku. Datum vydání druhé a třetí hry prozatím oznámené není.

Nejnovější články