S rozšířením Matcha budete v Bílém hradu dosahovat zenu pitím čaje
Novinka zdroj: Devir

S rozšířením Matcha budete v Bílém hradu dosahovat zenu pitím čaje

9. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Bílý hrad osobně považuji za jednu z nejlepších her posledních let, která překvapí malým množstvím tahů, ale také spoustou příležitostí pro kombinování. A v neposlední řadě mě velice uspokojuje využití rozměrů kompaktní krabičky na maximum. Nic moc dalšího do ní už zkrátka nedáte.

Což je nově možná trochu špatná zpráva, protože původní vydavatel Devir chystá rozšíření Matcha, které se s největší pravděpodobností do původní krabice opravdu nenamáčkne. Jak už název napovídá, první rozšíření se bude točit okolo čaje, který má v japonské kultuře své neodmyslitelné místo.

The White Castle: Matcha zdroj: Devir

První obrázek nové desky z oznamovacího videa.

Takže tu bude nová deska (pod hlavní deskou) s čajovou místností, kam budete vysílat nový čtvrtý druh členů svého klanu s cílem sedět na těch nejlepších místech a zajistit si tak ještě větší vliv u dvora titulního sídla.

S čajovnou se objeví další tři akce a rozšíří se i zásoba kostek, takže tou úplně největší změnou rozšíření pravděpodobně bude, že už nevykonáte pouhé tři akce za kolo, ale čtyři, tedy celkem 12 za celou hru místo devíti. Což asi nevyhnutelně hru trochu natáhne, možná i zesložití.

Na další podrobnosti si ještě musíme počkat, ale ne nijak zvlášť dlouho, protože rozšíření Matcha pro Bílý hrad vyjde v říjnu během veletrhu Spiel v Essenu. Dobrou zprávou je, že český vydavatel TLAMA games počítá s lokalizací rozšíření, ale špatnou zprávou je, že na ní dojde až v příštím roce.

Nejnovější články