S Kronikou zločinu budete vyšetřovat bezpráví v kyberpunkové budoucnosti
Novinka zdroj: Mindok

S Kronikou zločinu budete vyšetřovat bezpráví v kyberpunkové budoucnosti

5. 4. 2023 14:07 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Série Kronika zločinu není českému hráči neznámá. Vydavatelství Mindok tu po její základní krabici nabízející vyšetřování zločinů v současném světě s využitím moderních technologií (hra funguje na principu skenování QR kódů v rámci vyslýchání svědků a podezřelých) vydalo i dětskou variantu Kronika dobrodružství: Cesta za Měsíčními kameny i středověkou samostatně stojící Kroniku zločinu: 1400.

Poslední jmenovaná pochází z trilogie „série milénium“ a po 1400 se Mindok odhodlává vydat druhý ze tří titulů s letopočtem 2400. Znamená to, že se vaše vyšetřování zločinů přenese do vzdálené budoucnosti, konkrétně do města Paříž, kde to bují kyberzločiny a nejrůznějšími implantáty.

Sami budete hrát za kyberneticky vylepšenou hrdinku Kaliu Lavel, které bude dělat společnost havran (ve 1400 to byl pejsek). Zajímavostí této samostatně hratelné krabičky, která ukrývá jeden samostatný scénář a tři další propojené do kampaně, bude možnost vstupovat do kyberprostoru podobně jako v Ready Player One a i tady vlastně nebudete vědět, kdo se ukrývá za avatary.

Kronika zločinu: 2400 vyjde v českém jazyce 1. června, a i tentokrát k hraní budete potřebovat bezplatnou aplikaci, která se tu stará o mnohé. Ale rozuzlení zápletky je stále jen a pouze na vás. Ze série milénium tím pádem už bude k počeštění zbývat jen 1900.

Nejnovější články