Rexhry vydají všechny hry ze série Velkoměsto, malou karetku No Thanks! a bonusový scénář pro Válku o prsten
Novinka zdroj: Rexhry

Rexhry vydají všechny hry ze série Velkoměsto, malou karetku No Thanks! a bonusový scénář pro Válku o prsten

2. 1. 2024 9:23 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco my na ZeStolu jsme v posledním týdnu roku 2023 odpočívali, tak česká vydavatelství zuřivě oznamovala další a další novinky. Jedním z nich byly i Rexhry, které oznámily prozatím dva překlady a vydaly jednu laskominu pro fanoušky Prstenů.

Velko-série

Velko-série zdroj: Rexhry

Díky Rexům jsme se loni po letech konečně dočkali české verze vynikající miniaturní hry Sprawlopolis, která u nás vyšla jako Velkoměsto. Hra se na českém trhu pěkně uchytila, jelikož vydavatel již v říjnu oznámil chystanou lokalizaci pokračování Agropolis, které se v české krabičce objeví jako Velkostatek.

Kromě toho se můžete začít těšit i na Naturopolis, tedy Velkopark. Všechny tři hry fungují na stejném principu překrývání karet a budování jediného města plného různobarevných čtvrtí a klikatých silnic, přičemž každá přidává něco trochu jiného.

A když už fungují na stejném principu, nepřekvapí, že vyjde i Ultimopolis, tedy Velkovšechno, které vám umožní spojit všechny hry dohromady. Jako bonus vám krabičky všech čtyř her na poličce vedle sebe vytvoří krásné panorama. Vydavatel bohužel ani nenaznačil, kdy se novinek dočkáme.

Schöne Sch#!?e: Stroke of Luck

Schöne Sch#!?e: Stroke of Luck zdroj: Amigo

Rexhry se i s malou karetní hrou Pásovec trefily do černého, jedná se o jejich vánoční hit, a tak není divu, že hodlají s původním vydavatelstvím Amigo pokračovat ve spolupráci. Další počeštěnou hrou tak bude Schöne Sch#!?e: Stroke of Luck, tedy přes šest let stará „nová“ verze stařičké hry No Thanks! z roku 2004.

Jedná se opět o malou karetní hru, v níž se snažíte vyhnout sbírání karet s vysokými čísly (zápornými body) hraním vlastních žetonů. Nicméně braní karet se nevyhnete a vyplatí se vám tvořit číselné řady, jelikož v takovém případě dostáváte záporné body jen za nejnižší kartu v řadě.

Někoho možná zamrzí, že si Schöne Sch#!?e: Stroke of Luck nezahrajete ve dvou, ale pokud hledáte něco malého pro skupiny až sedmi lidí, tak to tenhle kousek splňuje. V tomto případě neznáme jak datum vydání, tak ani český název.

Válka o prsten

Válka o prsten: Druhá edice – Rozbití Společenstva zdroj: Rexhry

A konečně tu máme ještě takovou milou drobnost pro milovníky strategické deskovky Válka o prsten: Druhá edice Vydavatel přeložil dodatečný scénář Rozbití Společenstva, který upravuje přípravu hry tak, aby odpovídala bodu, kdy se Společenstvo rozpadlo a každý si šel svou vlastní cestou prožívat svá dobrodružství. Tento scénář existuje pouze v digitální formě a je ke stažení zdarma na stránkách vydavatele.

Nejnovější články