Quicksand je závodem o čas od tvůrců The King’s Dilemma a Railroad Ink
Novinka zdroj: Foto: Horrible Guild

Quicksand je závodem o čas od tvůrců The King’s Dilemma a Railroad Ink

24. 8. 2023 14:40 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Hjalmar Hach a Lorenzo Silva je v podstatě nerozlučná dvojice návrhářů, která na trh přinesla parádní hry, jako je The King’s Dilemma nebo Railroad Ink. A vzhledem k tomu, že se jim evidentně dobře spolupracuje, spojili své síly u dalšího projektu jménem Quicksand.

Tvůrci si v tomto případě dávají za cíl na hráče přenést ten správný dobrodružný pocit chvíle, kdy třeba Indiana Jones ve svých filmech překonával nejrůznější pasti. Každý z více než 20 scénářů tak skrývá výzvu s časem, kdy nejdříve z dlaždic vytvoříte dráhu, na které umístíte časovače 30, 45 a 60 sekund. Každá z dlaždic nabízí nějakou kombinaci barvy a symbolu, což odpovídá i kartám na stole. Jakmile hráči zahrají odpovídající kartu k dané dlaždici, mohou časovač překlopit a posunout ho dále.

Tímto způsobem vždy odstartuje závod s časem, ve kterém se všechny časovače snažíte posunout až za značku pojistky, abyste tím deaktivovali vychytralou past. Aby se nicméně časovače mohli dopředu pohybovat, nesmí je blokovat jiný. Kvůli tomu musíte v pohybu neustále udržovat všechny.

Quicksand zdroj: Foto: Horrible Guild

Každá z úrovní bude postupně navyšovat obtížnost, kdy představí různé dodatečné kroky, případně kombinace jednotlivých časovačů. Současně hraní ozvláštní o speciální požadavky, jako je třeba zákaz mluvení nebo odstranění specifických barev a tvarů.  Vždy ale platí, že jedna partie nezabere déle než 15 minut i s přípravou. Ke hraní mohou usednout rozlehlé skupinky až sedmi hráčů. Svou zábavu si ale mají užít i sólisté.

První zájemci si hru zakoupí už v říjnu během letošního Essenu, kam ji vydavatelství Horrible Guild přiveze. Po vydání bude ještě rovnou dostupná malá expanze, která přinese další časovač a více než 20 dodatečných úrovní. Jestli ale nechcete čekat, velice podobný zážitek by měla nabídnout i kooperativní Drakiáda: Čas letí, která zrovna nedávno vyšla i v české překladu.

Nejnovější články