zdroj: Steamforged Games

Původní Resident Evil se zhmotní v podobě napínavé deskové hry

27. 10. 2021 10:29 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na Kickstarteru odstartovala další z velkolepých kampaní, tentokrát na konto stolní hry Resident Evil: The Board Game podle úplně první videohry kultovní hororové série, která je aktivní dodnes. Hráči za první noc přispěli na její vznik (a pořízení) již 19 milionů korun, takže netřeba spekulovat, zda tato kampaň dopadne úspěšně.

Resident Evil: The Board Game je kooperativní kampaňová hra pro 1 až 4 hráče (můžete si ji dát sólo), jejíž jeden průchod by vám měl zabrat slušných 27 hodin. Pokud se ale necítíte na vytrvalostní hraní s jednou skupinou, můžete si zahrát libovolný scénář jako samostatnou misi trvající 60 až 90 minut.

Ve hře se vžijete do jedné ze čtyř známých postav – jsou tu Chris Redfield, Jill Valentine, Rebecca Chambers a Barry Burton. Každý je lepší v něčem jiném a společně se pokusí vyřešit záhady Spencerova panství. A přežít vše, co si pro ně panství nachystalo.

Resident Evil: The Board Game zdroj: Steamforged Games

Ve svém jádru je Resident Evil: The Board Game další z řady dungeon crawlerů, se svou postavou se pohybujete po čtvercové síti jednotlivých místností a otevíráním dveří zjišťujete, co se nachází v další chodbě – monstra, nebo třeba drahocenné náboje.

Souboje jsou řízené kostkami, ale v tomto případě se nejedná o hru, ve které chcete všechno zabít. Na to totiž nemáte dostatek střeliva. Takže ve spoustě případů bude rozumnější pokusit se okolo nepřátel prosmýknout než na ně plácat náboji a ještě se třeba vůbec netrefit…

zdroj: Steamforged Games

Deskovka dále láká například na různé puzzly, které budete během hraní řešit a odemykat si jejich pomocí nové cesty, narazíte na NPC, která se k vám mohou přidat třeba v boji s bossy, mezi nimiž nechybí Lisa Trevor, a spoustu dalšího.

Základní krabici hry Resident Evil: The Board Game na Kickstarteru pořídíte za 2 200 korun a můžete si k ní přikoupit několik rozšíření, dodatečné figurky nepřátel, prvky terénu, neoprenové podložky a mnoho dalšího, co všechno najdete i v All-In příspěvku za 6 600 korun. Poštovné je pro základní krabici odhadované na 550 až 780 korun, přičemž pro All-In odhad neexistuje. Dodání hry připadá na březen roku 2023.

zdroj: Steamforged Games

Nakonec si zaslouží prostor vývojáři hry, jelikož jejich pověst je taková všelijaká. Za deskovkou stojí studio Steamforged Games, které se postaralo o stolní adaptace Dark Souls, Horizon Zero Dawn, Devil May Cry a Resident Evil 2 a 3. První dvě jmenované se u hráčů netěší moc dobré pověsti, ale zrovna v případě Resident Evilů panuje spíš spokojenost.

Nejnovější články