Populární deskovka Warhammer Underworlds letos dostane digitální podobu
Novinka zdroj: tisková zpráva

Populární deskovka Warhammer Underworlds letos dostane digitální podobu

29. 4. 2019 13:55 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Warhammer Underworlds je původem taktická deskovka s detailními figurkami, které umí jen a pouze Games Workshop. Své kořeny zapustila teprve v roce 2017, ale velmi rychle získala na popularitě. Už má za sebou dvě sady (Shadespire a Nightvault) a pořádají se v ní turnaje. Nic nenasvědčuje tomu, že by zájem o ni měl brzy opadnout. S příchodem online verze by spíš mohlo dojít k ještě většímu rozšíření.

Deskovka stojí na takzvaných warbandách, tedy sadě miniatur s vlastními kartami. Žádné velké armády se nekonají, jen pár odhodlaných bojovníků. Kromě jim příslušících karet vycházejí i univerzální karty, z nichž si dohromady stavíte dva balíčky. Jeden stanovuje vaše cíle v daném zápase, druhý zajišťuje různé upgrady a manévry jednotek. Ke slovu se dostanou i kostky.

zdroj: Archiv

Nic víc, nic míň. Jen taktická řež dvou menších oddílů na herním plánu, kde je vaším cílem zlikvidovat jednotky soupeře a dosahovat cílů z balíčku pro získání bodů. Jedna partie trvá příjemných 30–45 minut a jak bývá u digitalizovaných deskovek zvykem, čas se s pomocí výpočetní techniky ještě o něco zkrátí.

Warhammer Underworlds: Online se letos vydá do early accessu, ve kterém stráví několik měsíců. V jeho průběhu nečekejte přílišný přísun nového obsahu. Tvůrci se budou soustředit hlavně na vypilování hráčských duelů. Nezmínili se o ceně, ale zpočátku dostanete dvě warbandy a časem ještě další dvě.

Tyto čtyři dostanou následně i hráči, kteří sáhnou až po hotové hře. Hraním byste si měli otevřít přístup k dalším kartám, přičemž nové warbandy už budou za peníze. Rovněž se počítá s kampaní pro jednoho hráče.

Onlinová verze se nemůže vyrovnat té fyzické po stránce nádherných figurek, které si můžete nabarvit a hlavně osahat. Na druhou stranu se postará o urychlení některých systémů a bude díky ní přeci jen snazší dát si s kamarádem jeden dva zápasy, než se v dnešní uspěchané době pokusit sejít. Já si na ni brousím zuby už dost dlouho, ale dařilo se mi odolávat. S digitální verzí rozhodně váhat nebudu.

Nejnovější články