Podpořte vznik českého deckbuildingu Škoda kouzla, které padne vedle
Novinka zdroj: Jiří Hunyady

Podpořte vznik českého deckbuildingu Škoda kouzla, které padne vedle

8. 9. 2023 11:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Crowdfundingové kampaně jsou v deskoherním světě tvrdě zakořeněnou tradicí. Nicméně stále platí, že jsou tradicí především v zahraničí, zatímco u nás se jedná spíše o ojedinělé projekty. A když už se nějaké objeví, většinou je nejdete na Startovači nebo HitHitu. Deskoherní nadšenec Jiří Hunyady to ale se svým karetním projektem Škoda kouzla, které padne vedle zkouší trochu jinak a odstartoval kampaň na platformě Donio.

Nejdříve pár slov o samotné hře. Autor s ní míří především na příznivce fantasy a deckbuildingu. Dva čarodějové se zde utkají v duelu, kdy se skrze kouzla a bytosti snaží toho druhého porazit. K duhu každému proto bude vlastní balíček, který si postupně vylepšují o karty, které většinově spadají do jedné ze čtyř možných cest (temná magie, oheň, mráz, příroda).

Abyste ale mohli karty hrát, potřebujete mít dostatečný zdroj magie, který získáváte přímo z nich. Proto se musíte vždy rozmyslet, jestli kartu použijete pro její efekt, nebo jako platidlo. Celou partii obohacují dodatečné komponenty, jako jsou žetony a krystaly, jimiž lze soupeře třeba otrávit nebo zmrazit.

Tvůrce slibuje, že jde v zásadě o přístupný zážitek, který si užijí i mladší a méně zkušení hráči. Současně ale nabídne dostatečně hluboké mechanismy a možnosti pro taktiku a jeden zápas by měl zabrat zhruba půl hodiny. Dodatečné informace o projektu naleznete na oficiálních stránkách, můžete si ji vyzkoušet na platformě Tabletopia a prostudovat si pravidla.

Nyní už ale k samotné kampani. Důležitou informací je, že Škoda kouzla, které padne vedle má už vyrobenou první várku o počtu 1 000 kusů, která míří do České republiky. To znamená, že jakmile za tři měsíce kampaň skončí a bude úspěšná, v podstatě hned ji získáte. Všechny vybrané peníze pak poputují na pokrytí nákladů na výrobu, dopravu a certifikaci CE. Aktuálně se povedlo vybrat 7 090 korun z požadovaných 130 000.

Proto, jestli vás hra zaujala, určitě neleňte a vydejte se ji podpořit. Samotný titul vás vyjde na 450 korun s odběrem v Praze, nebo na 530 korun s dopravou skrze Zásilkovnu. Připravené jsou ale i bonusové úrovně. V jedné z nich získáte speciální misky a prémiové žetony, ale připlatíte si i za dopravu (850 až 930 korun).

Za 1 600 korun (s dopravou za 1 740) pak k tomu všemu dostanete ještě neoprenovou podložku. No a ti největší nadšenci mohou zaplatit klidně 3 000 a setkat se v Praze na herním večeru přímo s autorem.

Pokud byste potřebovali nějaký dodatečný impuls k pořízení, asi by vás mohlo zaujmout, že v procesu tvorby už je rozšíření pro sólu hru, kde se postavíte Pánovi jeskyně. Když se poštěstí, přidat by mělo zhruba 40 dodatečných karet.

Nejnovější články