Podpořte na Startovači „lovení kešek“ v české stolní hře Kačeři na lovu
Novinka zdroj: Marie Anna Majerčáková

Podpořte na Startovači „lovení kešek“ v české stolní hře Kačeři na lovu

26. 10. 2023 13:05 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během těch nejhorších dní poslední pandemie si lidé začali více vážit výletů do přírody za čerstvým vzduchem. To vedlo k tomu, že se zase o trochu více zpopularizovalo „lovení kešek“ – malých krabiček, jež jsou rozmístěné různě po České republice i celém světě. Přesně této kratochvíli podlehla i Marie Anna Majerčáková a její blízcí, kteří se na toto téma rozhodli vytvořit rodinou stolní hru Kačeři na lovu.

Tu v nedávné době vypustili do divočiny platformy Startovač, kde se snaží vybrat 350 000 korun, aby mohli prototyp převést do finální podoby kvalitním ofsetovým tiskem a výsekem. Za tři dny se podařilo vybrat zhruba 10 % požadované částky (necelých 35 tisíc), což znamená, že cíl je ještě daleko. Na jeho vybrání je ale dostatek času, jelikož kampaň potrvá až do začátku prosince.

Tvůrci se snaží potenciální zákazníky přilákat na zážitek vhodný pro široké spektrum hráčů. Na své si proto přijdou jak rodiny s dětmi, tak i poněkud ostřílenější nadšenci. Ať už se řadíte do jakékoliv herní skupiny, je titul určený pro 2 až 6 lidí, podle jejichž počtu se odvíjí herní doba pohybující se od 30 minut klidně až do 3 hodin.

zdroj: Marie Anna Majerčáková

Základem Kačerů na lovu je tedy hledání „kešek“, během čehož se pohybujete s roztomilou figurkou na modulární hexové desce. Každý z nálezů vyžaduje určitý způsob jeho odlovu, stejně jako případné vybavení, které získáte na speciálním políčku s obchodem. Do toho navíc promlouvají karty různých druhů náhod (pozitivních, negativních i neutrálních) a políčka s dalšími efekty. To vše do doby, než se vám podaří získat alespoň jednu krabičku od každého typu a celkově uděláte 25 nálezů.

Všechny tyto prvky dávají dohromady hru, v níž se hází kostkou, spravujete karty na ruce, pokoušíte své štěstí, sbíráte sady a v neposlední řadě obchodujete. A i když jde v jádru o kompetitivní titul, promluví do něj prvky kooperace, především na polích s událostmi a úklidem přírody. Na své si ovšem přijdou i vyložení „škodiči“, kteří mohou třeba znepřístupnit jisté části mapy nebo mazat „logy“ z odlovených krabiček.

Jestliže některého z našich čtenářů tento popis zaujal, není nic jednoduššího, než navštívit stránku kampaně, projekt podpořit a rovnou tak získat Kačery na lovu. Základní verzi hry dostanete za 1 500 korun, kterou si můžete obohatit dvojicí malých rozšíření Tajemný noční les a Červí díry, které do hry přináší portály a deset dalších karet náhody. Společné balení se základem vyjde na 1 650 korun. O trochu movitější mecenáši si mohou ještě za 1 899 korun kromě zmíněného zajistit poděkování v návodu.

Vzhledem k tomu, že se hry v případě úspěchu kampaně budou rozesílat přes Zásilkovnu do 2 měsíců od skončení kampaně, nebudete na ně ani dlouho čekat. Tým rovněž chce 15 kusů vyrobených prototypů věnovat nemocným a opuštěným dětem, aby jim trochu zlepšili Vánoce.

Nejnovější články