Podívejte se na celý proces vzniku deskové hry na příkladu Kutné Hory
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Podívejte se na celý proces vzniku deskové hry na příkladu Kutné Hory

31. 1. 2024 9:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jakožto konzumenti si v obchodě (ať už kamenném, nebo na internetu) vybereme hru a během chvíle hrajeme. Máme nějaké tušení, že ji tvůrce musel chvíli vymýšlet a v průběhu vývoje měnit a že se někde musela vyrobit, ale pravděpodobně o tom zas tolik nedumáme a prostě si jen užíváme finální produkt.

Pokud vás ale přece jen zajímá, co všechno dnes obnáší vyrobit jednu deskovou hru, tak si najděte 18 minut na shlédnutí nového videa českého studia Czech Games Edition, které vám na příkladu deskovky Kutná Hora: Město stříbra názorně předvede, jak komplikovaný to může být proces.

Video je skvělou příležitostí zjistit, jak vypadal prvotní návrh této skvělé deskovky, jak se tvůrci snažili přijít s elegantním systémem proměnlivé ceny komodit, jak si hráli s barevností jednotlivých komponent a nechybí ani nahlédnutí do továrny, kde se vše tiskne, vyřezává a kompletuje.

CGE je velká firma, takže zas tak moc nepřekvapí, že se prvotní prototypy hry už nevyrábí postaru s pomocí nůžek, ale mají v kanceláři profesionální laser, kterým jim vyřeže kartonové díly na přání a během chvilky.

Výsledkem celého procesu je v tomto případě opravdu kvalitně zpracovaná hra, na jejímž herním i grafickém designu je vidět, že si s ním tvůrci dali opravdu velkou práci. A teď už to není jen domněnka, ale videem podložená pravda.

Nejnovější články