Po Zámcích a Palácích se chystají Plány šíleného krále Ludvíka
Novinka zdroj: Bézier Games

Po Zámcích a Palácích se chystají Plány šíleného krále Ludvíka

12. 1. 2023 13:51 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Teda Alspacha můžete znát díky jeho sérii spojené se šíleným králem Ludvíkem, který si neustále žádá nějaká sídla. Mohli jste se tak pustit do stavění v Zámcích šíleného krále Ludvíka, o několik let později i do budování paláců, přičemž série se dočkala i další hry Mezi dvěma zámky šíleného krále Ludvíka od jiných autorů. Každopádně původní autor s touto sérií není ani zdaleka hotový, když aktuálně chystá nový projekt, tentokrát nazvaný Blueprints of Mad King Ludwig (Plány šíleného krále Ludvíka?).

Opět si tak vyzkoušíte roli středověkých architektů, kdy budou důkladně otestovány vaše dovednosti v tomto odvětví. Ovšem sídla tentokrát nebudete přímo stavět, ale pouze navrhovat. To znamená, že dlaždice vyměníte za tužku (v tomto případě tedy za barevné pastelky) a pergamenový papír, jelikož se vydáte do vod strategických flip-and-sketch her.

Každý z hráčů tak bude mít svůj vlastní kreslící prostor, na kterém se bude snažit ukojit neustále se měnící rozmary titulního krále. Za pomoci kartiček a zmíněného průsvitného pergamenového papíru budete zakreslovat půdorys hradu, který se bude skládat z různých místností, ale také by se nemělo zapomenout na nádvoří či příkopy.

Blueprints-of-Mad-King-Ludwig-11 zdroj: Bézier Games

Tím, jak tyto místnosti budete kompletovat, si postupně odemknete různé nové schopnosti, které vám třeba umožní přidávat či odebírat vchody, získávat nové karty či hrát více tahů. Vítězem je poté ten z hráčů, který nakreslí hrad nejlépe vyhovující šílenému králi a získá tak nejvíce bodů.

Jakmile takhle odehrajete několik základních her a budete si jisti svými schopnostmi, můžete do hraní přihodit ještě karty královských dekretů. Ty budou výrazným způsobem ovlivňovat, jak seance bude probíhat, případně jak se ve výsledku bude bodovat. Příkladem může být karta, která hráčům při splnění určitých cílů odemkne větší prostor pro kreslení.

Kampaň pro zafinancování hry započne na Kickstarteru 7. února. V krabici, která by vám měla dorazit v roce 2024, naleznete vše potřebné k hraní, takže kromě bloku listů a karet se zde také budou skrývat pastelky, ořezávátko i guma. V tuto chvíli nemáme žádné informace o případné české lokalizaci, což ale neznamená, že by byla zcela vyloučená.

Nejnovější články