Pásovci se budou kutálet v českém překladu hry Armadillo. V Kacíř: Zkáza Roanoke se zase uskuteční lov na čarodějnici
Novinka zdroj: Rexhry

Pásovci se budou kutálet v českém překladu hry Armadillo. V Kacíř: Zkáza Roanoke se zase uskuteční lov na čarodějnici

6. 6. 2023 9:25 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství Rexhry představuje svou další novinku s kutálejícími se pásovci a připomíná temnou dvojkovku s dodatečnými pozitivními zprávami.

„Pásovcová“ novinka se jmenuje Armadillo, navrhl ji Rudi Biber a původně vyšla v minulém roce. V zásadě se jedná o menší titul, který zastane roli filleru a neztratí se ani v kruhu rodinného hraní. Během zhruba dvaceti minut se dva až tři hráči snaží co nejrychleji zbavit karet, k čemuž jim dopomůže štěstí i dobrý výběr kostek, které zde reprezentují ony pásovce.

Pravidla jsou velice jednoduchá. Na začátku každý dostane 10 karet s různými čísly od 1 do 20. Ve svém tahu následně házíte kombinací různě očíslovaných kostek a pokud vám na kostkách padne součet v hodnotě jedné z vašich karet, můžete ji odhodit (stejně jako ostatní hráči). Dodatečný prvek taktiky pak do hry přidávají žetony, s nimiž lze výsledky z kostek snižovat či zvyšovat. Nenáročná zábava, která se na pulty obchodů podívá nejspíš ještě letos.

Pokud ovšem máte chuť na něco temnějšího, dobré zprávy přišly i na poli chystaného překladu dvojkovky Pagan: Fate of Roanoke. O tom, že se tato karetní hra, ve které jeden hráč ovládá čarodějnici a snaží se dokončit rituál, zatímco druhý se jí v roli lovce tyto plány snaží překazit, dočká české lokalizace, víme od začátku roku. Proces se ale trochu zbrzdil, kdy důvod je velice příjemný.

Lidé z Rexhry se nakonec rozhodli, že do českého jazyka přeloží i všechna rozšíření, která značně obohacují celý zážitek a přidávají nové karty pro obě strany. Rozšíření Za palisádami k tomu ještě představuje dvě nové mechaniky (gloom a cleanse), další vesničany a čtyři scénáře.  Kromě toho se dozvídáme český název hry – Kacíř: Zkáza Roanoke.

Datum uvedení na trh zatím jisté není, ale společnost se hru snaží vydat do Vánoc. Jestli kromě základu máte zájem i o oznámené expanze, musíte si je k němu dokoupit samostatně, tedy nebudou součástí základní české verze hry.

Nejnovější články